Tio fullträffar av Andersson Landholm blev guld värt

Tio mål totalt. Två av dem väldigt viktiga i slutminuterna. Axel Andersson Landholm var utan tvekan en av de stora segerorganisatörerna för Hultsfreds HF. "Det blev lite onödigt spännande mot slutet, men det var verkligen skönt att få kröna säsongen på det här viset", sa han.

Axel Andersson Landholm visade vägen för HHF med tio mål när laget vann mot Finspång och säkrade seriesegern.

Axel Andersson Landholm visade vägen för HHF med tio mål när laget vann mot Finspång och säkrade seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2023-03-04 17:28

Axel Andersson Landholm är en del av det nya unga HHF som firat så stora framgångar i år. Efter åtta raka segrar i division tre var det seriesegern som stod på spel när laget tog emot Finspång hemma i den sista omgången. 

Andersson Landholm bidrog sin vana trogen med en hel del mål. Även om det gick lite trögt från början både för han och laget.

– Vi visste att Finspång var bra. Även om vi hamnade i underläge i första kändes det ändå ganska lugnt. Vi vet att det är 60 minuter som ska spelas och idag krävdes det att vi utnyttjade dem väl. 

undefined
Ett fullsatt Hagadal fick följa den dramatiska kampen.

När HHF hade 30–29 i slutminuterna var det lagets specielle målskytt som klev fram när det behövdes som mest. Andersson Landholm svarade för både 31–29 och 32–29 och gav laget försprånget de behövde.

– Det blev lite onödigt spännande på slutet, men det var skönt att få kliva fram och sätta dit ett par bollar där. Vi har vunnit alla matcher nu och det var verkligen skönt att få kröna den här säsongen med en serieseger.

undefined
Elias Landholm gör ett viktigt mål på slutet.

Hur ser du på framtiden för laget och din egen del?

– Väljer vi att gå upp och får behålla det här laget kan det gå riktigt bra. Det är visserligen stor skillnad både spelmässigt och framförallt ekonomiskt att spela i tvåan, men det är upp till klubben att lösa.

Hur ska ni fira?

– Vi ska käka tillsammans på Hulingen ikväll. Sedan får vi se vad som händer.

Tim Johansson kom in och gjorde flera avgörande räddningar.
Tim Johansson kom in och gjorde flera avgörande räddningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!