Ännu en HHF-lirare på väg bort – unga talanger ersätter

Den stundande handbollssäsongen är bara ett stenkast bort. Och på förhand såg Hultsfreds HF ut att ha det tufft nu till hösten. Ett par viktiga spelare har nämligen lämnat och truppfrågan ligger högt upp på dagordningen. Sporten tog kontakt med lagets tränare, Andreas Sundqvist, för att checka läget inför höstens spel i division tre.

Hultsfreds HF tappar ännu en viktig spelare inför höstens kommande säsong.

Hultsfreds HF tappar ännu en viktig spelare inför höstens kommande säsong.

Foto: Jonatan Åhman

Handboll2022-08-05 18:00

Efter förra säsongen bestämde sig nyckelspelaren Robin Löfstedt för att sluta med handbollen. Sedan kom även nyheten att Joel Ahnstedt, även han en mycket viktig spelare, lämnar laget för spel i Eksjö BK i division två. Två tunga tapp för Hultsfreds HF, minst sagt. Så här sammanfattar lagets tränare Andreas Sundqvist situationen:

– Robin och Joel är ju ett par duktiga lirare som vi blir av med. Så det är jättetråkigt förstås. De gjorde det jättebra för oss förra säsongen. Men vi letar egentligen inte efter några nya som kan fylla ut skorna. I stället har vi ett gäng unga spelare som är sugna på att spela. Men om det är några spelare i någon annan klubb som är intresserade att spela med oss så är det klart att vi är öppna för förslag.

Tappar ni några fler spelare inför kommande säsong?

– Ja, det gör vi faktiskt. Det här har vi inte berättat ännu, men Gustaf Örnros är på väg bort. Han flyttar nämligen till Östersund och kommer att spela handboll där ett tag framöver. Det kan hända att vi tappar någon mer, men det är inte helt klart ännu.

Hur har ni det på spelarfronten?

– Vi kommer trots allt att få in många nya spelare, framför allt yngre som kommer att ta steget upp från B-laget. Intresset har varit stort faktiskt så det ser ganska lovande ut måste jag ändå säga. Det ska bli kul att bygga upp laget med flera unga talanger som vi hoppas ska komma in i sina roller hyfsat snabbt. Det blir spännande att följa. 

Efter en pigg start på serien förra säsongen, så tappade HHF fart på slutet. Hur summerar du säsongen som var?

– Vi inledde ju otroligt starkt förra säsongen. Jag vet inte själv vad som gjorde att det gick så pass bra. Dessvärre gick det betydligt sämre under den andra halvan. Vi hade mycket skador och sjukdomar på slutet, så det påverkade säkert resultaten. Men nu hoppas vi på att spelarna får vara skadefria och att alla nya snabbt acklimatiserar sig till spel på en högre nivå. Då kan vi absolut nå långt den kommande säsongen, säger Andreas Sundqvist. 

Hultsfred slutade fyra säsongen 2021/2022, vilket innebar en plats i tabellens mittenskikt. 

Handbollstränaren Andreas Sundqvist har en positiv känsla kring yngre förmågors kliv upp i herrlaget.
Handbollstränaren Andreas Sundqvist har en positiv känsla kring yngre förmågors kliv upp i herrlaget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!