Skuru nära cuptiteln efter seger mot Skara

Skuru är ett steg närmare titeln som mästare i svenska cupen i handboll. I den första av två finalmöten besegrades Skara med 32–26.

Skuru är en match från att vinna Svenska cupen i handboll. Arkivbild.

Handboll2022-01-12 20:15

Svenska cupen i handboll har inte spelats på 32 år, men nu är nya mästare nära att koras. På damsidan har Skuru kopplat grepp om titeln genom att besegra Skara med sex mål, men det var inte en perfekt match.

– Det finns lite mer att hämta, säger Skurutränaren Magnus Oscarsson Söder i SVT:s sändning.

Skara hängde med bra i början på matchen, men när Skuru höjde tempot blev det svårare. Ett något statiskt spel ledde till enkla mål för det grönklädda Stockholmslaget.

Landslagsspelaren Daniela de Jong var en av dem som ledde Skuru till seger, och hon valdes sedan till matchens lirare.

– Jag slarvar en del, passar bort en del i sex mot fem och några missar bakåt och så. Det är skönt att leda, men det går väldigt fort så vi måste hålla uppe det och inte slarva, sade de Jong efter den första halvleken.

Skuru slarvade inte bort sin ledning, utan utökade den, från fem mål i paus till sex mål efter full tid.

– Det är ju en fin uppförsbacke, men så är läget och vi får köpa de förutsättningarna, säger Skaratränaren Magnus Frisk om läget inför returmötet.

– Skuru spelar lite häftigare handboll än vi gör i dag, det kanske de alltid gör i och för sig, men vi måste spela enligt vår idé, fortsätter han.

Skara har fortfarande en chans att vända på finalen, i returmötet på hemmaplan den 18 januari.