Sävehof till SM-final efter kross

Sävehof är i ännu en SM-final i handboll. Det regerande mästarlaget besegrade enkelt Lugi i semifinalen med 3–0 i matcher. –Vi visar vilken bredd vi har i dag, säger Sävehofs Jonathan Edvardsson i C More efter 40–27-segern.

Sebastian Karlsson och Sävehof är vidare till SM-final.

Sebastian Karlsson och Sävehof är vidare till SM-final.

Foto: Adam Ihse/TT

Handboll2021-04-23 19:51

Sävehof har haft en säsong av det klart finare slaget. Partillelaget vann grundserien och i slutspelet har det inte gått att stoppa laget.

I kvartsfinalen besegrades Guif med 3–0 i matcher och Lugi städades av med samma siffror i semifinalen. Under fredagskvällen säkrades finalavancemanget när Sävehofs offensiv tände på alla cylindrar och man vann med hela 40–27.

– Jag är överraskad att det blev på det här sättet, men glad och stolt över hur vi tacklar den här semifinalserien, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren i C More.

I finalen väntar antingen Skövde eller Kristianstad. Skövde leder med 2–0 i matcher. De möts i en tredje semifinal på lördag.

– Jag tror att det blir Skövde. Det blåser ditåt. Det tror jag många av handbollsnördarna håller med om, säger Apelgren.

Sävehof, som tog SM-guld 2019, är regerande mästare efter att SM-slutspelet ställdes in förra säsongen på grund av coronapandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!