Så gick det för HHF: "Tappar för mycket"

Hultsfreds HF hade en tuff uppgift i söndags eftermiddag. Hemma i Hagadal väntade topplaget HB 78. Motståndet visade sig vara alltför bra. Det blev förlust med klara 20-34.

Tränaren Andreas Sundqvist samlar ihop HHF-spelarna för att försöka få till en förändring mot HB 78, men det hjälpte inte.

Tränaren Andreas Sundqvist samlar ihop HHF-spelarna för att försöka få till en förändring mot HB 78, men det hjälpte inte.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2020-02-09 14:30

Som ni kanske vet har HHF haft en jobbig säsong. Laget som självmant drog sig ur tvåan efter generationsskiftet och många tappade spelare. Inför matchen mot HB 78 hade de plockat tre poäng. Och den poängskörden utökades inte.

– Vi tappar för mycket framåt och tar för dåliga avslut. De får istället bekvämt kontra på oss och då är det svårt, säger tränarna Jesper Rüdiger och Andreas Sundqvist och suckar efteråt. 

De var inte nöjda.

– Tyvärr blir det så att vi hänger med huvudena och då är det svårt. 

Det började annars riktigt bra för Hultsfred. Laget tog genast kommandot i matchen och gick fram till 3–1, vilket var klart i underkant. HHF borde ha haft ledningen med fler bollar än så. Det var bara ett bekymmer: oskärpan i avslutningarna. Där slarvades det rejält. 

Jönköpingslaget höjde sin nivå efterhand och gästerna kom inte bara ifatt, utan ryckte ifrån rejält. HB 78 kunde gå till pausvila med 17–11 i ryggen. Kört? Jo, sä kändes det faktiskt. HB spelade med en helt annat tempo i sitt spel, var säkrare i passningsspelet och var vassa i kontringsspelet. 

Tendensen höll i sig i den andra halvleken. Det rann som sagt iväg ordentligt till slut. 

I hemmalaget stack ingen spelare ut. 

Målen: Adrian Söderpalm  3,  Wiktor Dehlin 3, Tobias Stridh 3, Gustav Örnros 2, Anton Söderström 2, Anton Tuvesson 2, Armen Aslanyan 2, Christoffer Sundqvist ,Axel Henriksson, Felix Andersson

Adrian Söderpalm och hans Hultsfreds HF hade det tufft mot topplaget
Adrian Söderpalm och hans Hultsfreds HF hade det tufft mot topplaget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!