HHF har en speciell helg med dubbla fajter framför sig

Hultsfreds HF är sugna på poäng. I helgen hoppas de på fyra. Fyra? Ja, precis. Det spelas nämligen två matcher på två dagar i Hagadals sporthall. "Det blir en ny situation", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfreds HF har chans till två segrar i helgen.

Hultsfreds HF har chans till två segrar i helgen.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2023-11-24 07:00

På sex spelade matcher har det blivit lika många förluster för division 2-nykomlingen HHF som ligger sist på en tolfteplats.

Kanske är en ovanlig helg med dubbla matcher precis det laget behöver? På lördagen spelar HHF nämligen mot VästeråsIrsta HK och på söndagen står Enköpings HS för motståndet. Frågan är varför? HHF:s huvudtränare Andreas Sundqvist har svaret:

– Det är lite halvkomiskt egentligen. Båda lagen vill inte åka till Småland så ofta. Därför ville de möta oss och Eksjö (BK) samma helg.

Har du varit med om en helg med dubbla matcher tidigare?

– Nej, jag har aldrig varit med om två A-lagsmatcher samma helg faktiskt. A- och B-laget kan ju såklart spela samma helg. Men då är det oftast bara några få som dubblar, nu blir det en ny situation med ett helt lag som ska göra det.

Kommer du ha det i åtanke under lördagens match?

– Det kanske man kommer ha lite omedvetet. Lyckligtvis är hela truppen tillgänglig, säger Sundqvist.

HHF kommer från en spelledig helg. Under uppehållet har laget kunnat arbeta med bitar som behöver förbättras.

– Vi har haft två väldigt bra träningsveckor. Det har varit mycket fokus på försvarsspelet, där vi ändrat om lite. Vi har släppt in alldeles för mycket mål bakåt.

Tabellåttan VästeråsIrsta HK:s lag i division 2 fungerar som ett rent juniorlag för föreningen vars A-lag huserar i Allsvenskan. Laget består nästan enbart av spelare födda 2005.

– Jag förväntar mig ett välskolat lag med snabba och uthålliga spelare, berättar Sundqvist som även ger sitt omdöme om tiondeplacerade Enköping:

– Där har jag inte så bra koll. Men de har inte gått så bra som man hade förväntat sig, så det ska bli intressant. De har en annan åldersstruktur på laget jämfört med VästeråsIrsta.

Med två överkomliga motstånd hoppas HHF-tränaren på säsongens första inspelade poäng:

– Absolut, det gör vi allihopa. Hemma vet vi att vi kan slå alla och jag vet dessutom att jag har duktiga spelare. För mig handlar det nu om att välja rätt taktik till helgen. Jag tror vi kan ta fyra poäng om vi följer matchplanerna.

Hur är känslan i gruppen med tanke på den tuffa inledningen?

– Vi har en fortsatt tro på det. Vi har ett tydligt mål och det är att hålla oss kvar, vilket verkligen inte är kört. Det har vi också pratat om nu i veckan och moralen är väldigt bra. Den stärktes förra säsongen och håller i sig trots resultaten.

Andreas Sundqvist, tränare HHF, berättar att moralen i laget fortfarande är bra.
Andreas Sundqvist, tränare HHF, berättar att moralen i laget fortfarande är bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!