Det hÀr Àr nÄgot helt annat Àn spel i trean HHF

Jojo. Hultsfreds HF fick en ny bekrĂ€ftelse pĂ„ att det skiljer mycket mellan division tre och tvĂ„an. Norrköping var som vĂ€ntat klassen bĂ€ttre nĂ€r lagen möttes i Hagadal. Trots 29–40 fanns det en hel del att glĂ€dja sig Ă„t i HHF. "Det hĂ€r var ett klart fall framĂ„t", sĂ€ger den sansade trĂ€naren Andreas Sundqvist efterĂ„t.

Axel Andersson-Landholm gjorde en stark match för Hultsfred mot Norrköping.

Axel Andersson-Landholm gjorde en stark match för Hultsfred mot Norrköping.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2023-10-15 17:23

Och det Ă€r klart. Det ska skilja en nivĂ„ mellan de hĂ€r lagen. Det gjorde det ocksĂ„. Men sĂ„ var inte fallet till en början. Faktum Ă€r att nykomlingen Hultsfred skakade om det forna division ett-laget. RejĂ€lt. HHF hade ledningen flera gĂ„nger i första halvleken, bland annat med 12–11. 

DĂ„ satte gĂ€sterna i en högre vĂ€xel, gjorde fem raka mĂ„l och gick fram till 12–16. 

– TyvĂ€rr slarvade vi ganska mycket och hade flera tekniska misstag. Det blev för kostsamt, sĂ€ger HHF-trĂ€naren i en analys. 

Hultsfred hĂ€mtade sig aldrig frĂ„n det minirycket av Norrköping och var faktiskt aldrig nĂ€ra att komma ifatt mĂ„lmĂ€ssigt. 

Trots att det lĂ€nge var jĂ€mnt kunde Norrköping gĂ„ till pausvila med sju bollar tillgodo (14–21).

undefined
Nej. Adrian Söderpalm fick konstatera att det blev förlust.

Hultsfred hade stora problem att fĂ„ bukt med den briljante Anton Skogwik, som satte Ă„tta mĂ„l bara i den första halvleken och 13 totalt. 

Matchbilden var ungefĂ€r densamma efter paus. Med dominans frĂ„n Norrköping. 

Till slut landade vi i 29–40. 

Sundqvist var ÀndÄ inte alltför nedslagen efter den klara förlusten.

– Det hĂ€r var vĂ„r bĂ€sta match sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt i serien. Vi har inte alls lyckats matcha motstĂ„ndarna i de första tvĂ„ matcherna. Nu hĂ€ngde vi Ă€ndĂ„ med en bra bit in i den första halvleken och det hade vi ocksĂ„ pratat en hel del om inför matchen. Att vi gör 29 mĂ„l framĂ„t Ă€r förstĂ„s ocksĂ„ bra. Det fĂ„r vi vara nöjda med. 

Vad Àr du mindre nöjd med?

undefined
Hultsfreds trÀnare Andreas Sundqvist var hyfsat nöjd med insatsen mot Norrköping, som ÀndÄ vann stort.

– Tja, att vi Ă„terigen slĂ€pper in för mĂ„nga mĂ„l. Det mĂ€rks att Norrköping Ă€r mycket mer samspelta Ă€n oss och har en högre fart i sitt spel. VĂ„rt försvarsspel har inte satt sig Ă€n. Vi mĂ„ste fortsĂ€tta jobba med fysen. Norrköping Ă€r betydligt starkare Ă€n oss och vi hade svĂ„rt i spelet en-mot-en. Sen Ă€r det inte alltid lĂ€tt att fĂ„ ihop det rent trĂ€ningsmĂ€ssigt eftersom vi Ă€r mĂ„nga i laget som bor pĂ„ andra orter. 

Man kan kanske tro att Hultsfreds mĂ„lvakter hade en tung eftermiddag i Hagadal efter 40 baklĂ€ngesmĂ„l. SĂ„ var inte fallet. Inte alls. 

– NĂ€, bĂ„de Felix (Andersson) och Tim (Johansson) var vĂ€ldigt bra. De hade en otacksam uppgift. Norrköping kom ju nĂ€stan bara till avslut frĂ„n sex meter. Det sĂ€ger vĂ€l det mesta om att vi hade lite problem bakĂ„t. 

HHF-Norrköping: 29-40

Hultsfreds mĂ„l: Axel Andersson-Landholm 8, Gustav Föghner 5, Christoffer Sundqvist 4, Adrian Söderpalm 4, Elias Andersson- Landholm 4, Gustaf Örnros, Rasmus HesselgĂ„rd, Mahmed Abdi Ali, Oskar Andersson. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!