Nilsson stannar i Allsvenskan: "Inte gjort bort mig"

Det har varit en händelserik handbollsäsong för Albin Nilsson och hans Anderstorp. Snart kan man summera den och konstatera att man överträffat förväntningarna. "Vi är jättenöjda", säger Hultsfredskillen.

Efter flera säsonger i Hultsfreds HF återfinns Albin Nilsson numera i Allsvenskan med Anderstorp.

Efter flera säsonger i Hultsfreds HF återfinns Albin Nilsson numera i Allsvenskan med Anderstorp.

Foto: Arkiv

Handboll2021-03-18 17:30

Albin Nilsson har sedan tidigare bestämt sig för att fortsätta lira handboll i Anderstorps SK. I januari skrev han på ett nytt avtal med klubben, som var nykomlingar i Allsvenskan inför den här säsongen men som nu klarat nytt kontrakt.

– Jag känner att jag vill och kan spela handboll ett tag till, så det var inga konstigheter. Vi har även skaffat hus här, säger den 30-åriga linjespelaren, som länge var en nyckelspelare i Hultsfreds HF innan klubbytet 2019. 

Laget har precis återgått till spel efter ett uppehåll, där flera av spelarna drabbades av covid-19. Även Albin själv. 

– Det har varit ganska mycket corona i laget. För min del var det lugnt, jag hade inga större problem och är frisk igen. Men det är så otroligt varierande vilka symptom man får. Vissa har hög feber och är dåliga i flera dagar, medan andra knappt känner av något, förklarar han. 

ASK tvingades skjuta upp flera matcher med anledning av corona-uppehållet och har tvingats till ett komprimerat spelschema i slutfasen.

På sex dagar ska man spela fyra matcher. Två har redan avverkats (i söndags och måndags) och ikväll (torsdag) och imorgon (fredag) väntar hemmamöten mot Tyresö respektive AIK. Det finns dock en risk för att matchen mot de sistnämnda ställs in, eftersom Anderstorp redan säkrat nytt kontrakt och AIK redan är klara för nedflyttning och slutar sist.

Vad säger du om er säsong?

– Vi är jättenöjda. Vi hade varit nöjda bara vi klarat oss kvar, men nu har vi chans att sluta på femteplats som bäst, säger Nilsson och fortsätter:

– Anfallsmässigt har det gått bra och vi har gjort mycket mål. Sen har vi släppt in ganska många mål också, så matcherna har varit vågiga. 

Vad tycker du om din egna insats?

– Helt okej. Det finns mycket att förbättra och jag är inte en av de bästa spelarna i serien. Samtidigt tycker jag inte att jag gjort bort mig på allsvensk nivå. 

Förutom den egna klubbens framfart har Albin Nilsson kunnat glädjas åt det svenska herrlandslagets framgångar på handbollssidan. Men inte framför teven...

– Haha, det är faktiskt lite sjukt men jag har inte sett en enda match. Vi har skaffat hund hemma så det har varit en del kring valpen. Det har inte blivit av, helt enkelt. Men det är otroligt viktigt för handbollen när det går bra för landslagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!