Premiären inställd och bara tio matcher i serien

Tunga spelartapp och bara tio matcher på en hel säsong. Till råga på allt blir seriepremiären inställd. "Det känns verkligen som vi jobbar i motvind", säger Hultsfred HF:s tränare Andreas Sundqvist inför säsongen.

Andreas Sundqvist tränar Hultsfred handboll som inleder serien på lördag.

Andreas Sundqvist tränar Hultsfred handboll som inleder serien på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2022-10-12 11:57

På lördag var det meningen att handbollssäsongen skulle ha inletts i Hagadal. Premiärmotståndarna Vadstena meddelade dock förra veckan att de inte fick ihop lag till matchen.

– Det är förstås tråkigt och kanske var vi för snälla som gick med på att flytta matchen. Samtidigt så består säsongen bara av tio matcher så vi vill spela alla, säger Andreas Sundqvist.

HHF spelar i en av tre division 3-serier i distriktet. För motståndet står Vadstena, Katrineholm, Malmslätt/Ljungsbro, Norrköpings HK B och Finspång. Med bara sex lag i serien innebär det att säsongen endast kommer att innehålla tio matcher.

– Vi gjorde en förfrågan till förbundet om det kunde bli tre möten mellan varje lag så det hade blivit 15 matcher totalt. Alla klubbar fick ta ställning till det, men majoriteten tyckte att det räckte med dubbelmöten.

Konsekvensen av det blir att spelschemat blir väldigt utdraget från oktober till mars med långa uppehåll mellan matcherna. Vi har juluppehåll från 3 december till 21 januari bland annat. Det är inte lätt att lägga upp en säsong och hålla spelarna motiverade då.

undefined
Adrian Söderpalm ser inte ut att bli en del av HHF den här säsongen.

Handbollen i Hultsfred har det kämpigt nog som det är. Införsäsongen har laget tappat sina största profiler Robin Löfstedt och Joel Ahnstedt. Dessutom kommer inte etablerade spelare som Gustaf Örnros och Adrian Söderpalm att fortsätta.

– Vi har inte fått in några nya spelare utifrån utan kommer att satsa på våra egna förmågor. De flesta spelarna är i 19-20-årsåldern och spelade i B-laget förra säsongen. Nu får de kliva fram och visa vad de kan i A-laget.

En av få rutinerade spelare som är kvar i laget är Christoffer Sundqvist.

– Han kommer få axla rollen som lagkapten och bidra med sin erfarenhet.

undefined
Christoffer Sundqvist blir lagkapten i HHF.

HHF har spelat totalt fyra träningsmatcher på försäsongen med två segrar och två förluster som facit.

– Jag är ändå positivt överraskad av det vi har presterat där. Förlusterna kom mot Eksjö som spelar i tvåan. Där hängde vi ändå med länge i båda matcherna, men tappade på slutet mycket på grund av att vi hade en för tunn trupp.

Vad blir målsättningen den här säsongen?

– Resultatmässigt är det väldigt svårbedömt på förhand. Vårt fokus kommer ligga på att utveckla laget och spelarna i första hand och bygga vidare för framtiden.

Seriepremiären blir mot Finspång borta den 22 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!