”Kan bli att vi får åka ned och lägga straffen”

Än så länge har inte Skånes handbollförbund lämnat något yttrande över Hultsfred HF:s protest från lördagens match mot Kävlinge. Men sett till tidigare protester kan den gå igenom.

HHF och nyckelspelaren Ivan Pilipovic går och väntar på besked om sin inlämnade protest.

HHF och nyckelspelaren Ivan Pilipovic går och väntar på besked om sin inlämnade protest.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-01-08 18:00

Det var i lördags som HHF-ledningen ilsknade till i slutskedet av matchen mot Kävlinge. Domarduon Alfred Åswärd och Svante Grönqvist valde att inte döma straff samtidigt som de dömde utvisning på Kävlinges spelare Mikael Nilsson i slutsekunden av matchen.

HHF-tränaren Bosse Sundqvist valde att lämna in protest mot bedömningen att inte blåsa straff, som det enligt regelboken ska göras när det blir utvisning under matchens sista 30 sekunder.

Skånes Handbollförbund, som administrerar serien, har ännu inte lämnat något besked om protesten. Men enligt Sundqvist finns det hopp om att HHF kan få bifall, sett till tidigare liknande händelser.

– Det kan bli så att vi får åka ned och lägga straffen. Vi hade själva en liknande incident för två säsonger sedan när vi spelade mot Lågan hemma. Det blev en grej i slutet, och domarna valde att döma utvisning och frikast, men ingen straff. Lågan lämnade in protest, som gick igenom, så att de kunde få ta med en ledare och en spelare och åka upp till Hultsfred och lägga straffan. Nu valde de att inte göra det, för det spelade ingen roll för dem i tabellen, säger Bosse Sundqvist.

Skulle ni åka ned och lägga straffen om ni fick möjligheten?

– Som det är just nu, absolut. Det kan ju bli en viktig poäng. Det är bara att vi måste förbereda vem som ska lägga den i så fall, det blir ju rätt stor påfrestning på den spelaren i så fall, säger Sundqvist.

HHF var även ute för en liknande händelse förra säsongen i Kalmar, där domarna gjorde som det står i regelboken och blåste straff vid en utvisning i slutsekunderna.

– Det var en exakt likadan situation, en av våra spelar blev nedriven efter avkast i slutet. Och då var det inget snack, domarna blåste för straff direkt, säger HHF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!