Hoppas på bra samspel direkt – trots förutsättningarna

På lördag är det dags för seriepremiär för Hultsfreds HF i handbollens division 2. Men det har inte varit de optimala förutsättningarna för HHF i sin uppladdning. "Det är många som inte kunnat träna på grund av fotbollen", säger huvudtränare Andreas Sundqvist.

Andreas Sundqvist är förväntansfull inför lördagens premiär i division 2 med sitt HHF.

Andreas Sundqvist är förväntansfull inför lördagens premiär i division 2 med sitt HHF.

Foto: Haris Dreco

Handboll2023-09-29 14:00

På lördag kliver Hultsfred in som nykomlingar i division 2 och det blir en tuff nöt att knäcka redan i seriepremiären. Motståndarna HK Eskil förväntas vara ett lag som kommer att vara med och slåss i toppen. 

– Vi möter ett skickligt lag men tanken är att vi ska kunna chocka dem. Vi måste tro på det vi gör och göra det lite oväntade ute på planen. Sedan måste vi få till försvarsspelet och också få träff på målvaktssidan, säger HHF:s huvudtränare Andreas Sundqvist.

En av de stora utmaningarna för honom blir att få laget att bli samspelta direkt. Flera spelare har inte kunnat träna på försäsongen då de har varit upptagna med att spela klart fotbollssäsongen. 

– Men det är vi medvetna om. Vi har gått in med den inställningen att spelarna ska få fokusera helt på fotbollen och sedan ha fullt fokus på handbollen. Det är bara gilla läget och göra det bästa man kan i situationen. Jag vet vad spelarna är kapabla till rent individuellt. Men att få ihop spelet kring laget är den stora utmaningen då vi inte kunnat träna alla ihop. 

Hur är annars premiärnerverna inför lördag?

– Det är alltid roligt och det är det här man har väntat på hela sommaren. Det ska bli kul att få testa på division 2 och se hur det är. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!