HHF redo för ovanligt kort säsong efter avhopp

På lördagen spelar Hultsfred Handboll seriepremiär. Sedan dröjer det en månad till nästa match, och hemmapremiär blir det först den 11:e december. "Det är bara sju lag i serien efter två avhopp så spelschemat blev konstigt", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfred handboll är redo för seriepremiär i trean. Laget har förstärks med bland andra Joel Ahnstedt och Robin Löfstedt inför säsongen.

Hultsfred handboll är redo för seriepremiär i trean. Laget har förstärks med bland andra Joel Ahnstedt och Robin Löfstedt inför säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2021-10-15 17:00


Handbollen har länge varit vintersporten nummer ett i Hultsfred. A-laget var som bäst uppe i division ett, men på senare år har man fört en ganska anonym tillvaro i division tre. Nu är klubben redo för lite av en omstart och tar sikte mot division två igen efter att förra säsongen blev avbruten efter fyra matcher till följd av coronapandemins konsekvenser.

– Det känns som att vi är på gång igen. Vi har varit runt 22 spelare på de senaste träningarna och det ska bli kul att komma igång med serien, säger Andreas Sundqvist.

HHF har värvat tre spelare inför säsongen. Egna produkten William Östergren har kommit hem efter att ha gått handbollsgymnasium i Eskilstuna. Dessutom är storskytten Robin Löfstedt tillbaka i laget och han har tagit med sig Joel Ahnstedt från Vetlanda.

– Det är kul att ha någon att pendla tillsammans med. Joel bidrar också med erfarenhet och tyngd. Vi har kunnat träna på kontinuerligt ett tag nu och det känns bra, även om jag har lite problem med en hälsena som stör, säger Robin Löfstedt som är optimist inför säsongen.

– Vi är i en ny serie. Tidigare har vi mött lag söderifrån, men nu får vi möta lite nya lag från Östergötland istället. Det ska bli kul även om motståndet är svårbedömt. Vi har ett jämnt lag som borde kunna vara med i toppen. Det hade varit kul att gå upp i tvåan igen. Där spelas det lite roligare handboll.

HHF möter HK Fräs från Norrköping borta på lördag. Sedan står de över till den 20:e november och den första hemmamatchen blir inte förrän den 11:e december.

– Två lag hoppade av för ett tag sen, så det blir bara sju lag och 12 matcher totalt. Sedan hade vi otur med spelschemat därför blir det lite sporadiskt med matcher i början, men vi får ta det som det är, säger Andreas Sundqvist som har hand om A-laget själv.

– Jag hade gärna haft lite hjälp under matcherna. På träningarna går det bra då vi tränar ihop med B-laget och då är Stefan Andersson och Ronny Örnros med också.

Hopp om framtiden för handbollen finns det också med tanke på läget på ungdomssidan.

– Vi är med i ett projekt som kallas Hand The Ball där vi kommer ut till skolorna och låter eleverna prova på sporten. Det har givit ett 50-tal nya aktiva. Sedan gäller det bara att få dem att fortsätta att spela.

Andreas Sundqvist tränar HHF som ser fram emot seriepremiär till helgen på en säsong som bara innehåller tolv matcher.
Andreas Sundqvist tränar HHF som ser fram emot seriepremiär till helgen på en säsong som bara innehåller tolv matcher.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!