Seriesegern närmar sig med stormsteg för HHF

Fem poäng och 60 plusmål att gå på. Seriesegern är ytterst nära nu efter att Hultsfred tagit sin åttonde raka vinst i handbollstrean. "Det var lite segt från början, men sedan kom vi igång riktigt bra", sa tränaren Andreas Sundqvist efter 45–28 borta mot Katrineholm.

Andreas Sundqvists HHF är på god väg mot att ta hem serien.

Andreas Sundqvists HHF är på god väg mot att ta hem serien.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2023-02-12 19:44

Hultsfreds HF begav sig till Katrineholm för en sen söndagsmatch. Det märktes på spelarna från början enligt tränaren.

– Det var sega ben på många spelare från start. Kanske var det den långa bussresan som det berodde på. Det tog ett tag innan vi kom in i det, men sedan blev det bättre.

Trots ledning med 20–13 i halvtid var varken tränaren eller spelarna nöjda så långt.

– Nej, det var ingen som var nöjd med spelet så långt. Men sedan steppade vi upp en nivå i andra och då rann det iväg ordentligt. Vi får många enkla mål på kontring som Gustav Föghner och Axel Andersson Landholm springer in.

Det blev 45–28 till slut och ännu en odiskutabel seger för HHF.

– Det är laget som gör det. Alla ska ha beröm. Särskilt för den andra halvleken.

HHF leder serien på 16 poäng och har 90 plus i målkvot med två matcher kvar. Det enda laget som kan hota dem är Vadstena som har elva poäng och 30 plusmål med tre matcher kvar att spela.

– Vi kan avgöra när vi möter Finspång hemma den 4:e mars. Annars kan det bli en ren seriefinal borta mot Vadstena i sista omgången. 

Målen HHF: Gustav Föghner 10, Axel Andersson Landholm 9, Adrian Söderpalm 8, Christoffer Sundqvist 5, Elias Andersson Landholm 4, Erik Örnros 3, Rasmus Hesselgård 2, Erik Hoffman 2, Mahmed Abdi Ali och Tobias Stridh.

Adrian Söderpalm, Hultsfreds HF.
Adrian Söderpalm, Hultsfreds HF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!