Hjälten Bundsen hyllar fansen: "Gåshud"

När det som bäst behövdes klev hon fram. Johanna Bundsen spikade igen totalt när Sverige vände underläge till seger mot Ungern och säkrade en kvartsfinalplats i handbolls-VM. –Vi kände nog alla att vi hade en nivå till att ge, säger den svenska målvakten efter 26–22.

Johanna Bundsen tackar rekordpubliken.

Handboll2023-12-09 22:48

Efter segermatchen – och den säkrade kvartsfinalplatsen – ville dock Johanna Bundsen i första hand inte prata om sin fina andra halvlek, som låg till grund för vändningen och vinsten.

I stället ville hon hylla publiken.

"Otroligt häftigt"

10 561 personer hade hittat till Scandinavium, nytt rekord igen för damlandslaget på hemmaplan, och den här gången var stämningen så där elektrisk som spelare och förbundskapten Tomas Axnér har efterfrågat.

– Jag har aldrig varit med om liknande, säger Bundsen.

– Det är otroligt häftigt. Jag fick gåshud under uppvärmningen och under nationalsången. Det var fantastiskt stöd på läktarna.

Sverige inledde matchen skakigt och låg under med 10–11 i paus. I den andra halvleken fick vi dock se en otrolig scenförändring, mycket tack vare Bundsens räddningar och det starka blågula försvarsspelet.

– Vi visade inte vårt bästa jag i första halvlek, så det var skönt att vi kunde vända på det, säger Bundsen.

– Vi kom ut till andra halvlek med ny moral och inställning bakåt, då blir det lättare för mig att rädda bollarna.

Roberts nöjd

Lagkapten Jamina Roberts, som stod för sju mål framåt, var precis som Bundsen imponerad av publiktrycket.

– Det var så gött. Det var fullt ända upp till taket. Man blir verkligen glad och upplyft av det här. Hade man haft möjlighet att ta av sig tröjan och springa runt och veva hade man gjort det, säger hon.

Segern innebär att kvartsfinalbiljetten är säkrat.

– Det är skönt. Vi kommer så klart att gå in för att vinna sista matchen (mot Montenegro på måndag). Den kommer vara avgörande för vilka vi får möta, men det är skönt att vi är i Danmark (där slutspelet spelas), säger Roberts.