Nykomlingen HHF går in med stor respekt

Försäsongen är i full gång för Hultsfreds handbollsförening som förbereder sig för en säsong i division 2 som nykomlingar. Man har redan fått känna på hur stor utmaningen kommer att bli. "Vi vet att det kommer bli tufft", säger HHF:s huvudtränare Andreas Sundqvist.

HHF:s huvudtränare Andreas Sundqvist tror mycket på Axel Andersson Landholm den här säsongen när HHF går in som nykomlingar i division 2.

HHF:s huvudtränare Andreas Sundqvist tror mycket på Axel Andersson Landholm den här säsongen när HHF går in som nykomlingar i division 2.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2023-09-06 16:30

Hultsfreds HF har smygstartat med två träningsmatcher mot Eksjö och Växjö. Det blev förlust i båda men resultaten väger inte så tungt för huvudtränaren Andreas Sundqvist som saknar flera spelare i väntan på att fotbollssäsongen ska ta slut.

– Det är som vanligt att det är många som håller på med fotbollen. Men det har gått bra för de som har varit med och de uppskattar nog att vara igång igen. Första träningen med klister är alltid speciellt, säger Andreas Sundqvist.

Seriepremiären är den 30 september hemma mot Eskilstunalaget HK Eskil. Innan dess ska Hultsfred spela två träningsmatcher till mot Kalmar på lördagen och mot Eksjö igen den 14 september. 

Hur är känslan att gå in som nykomlingar?

– Det ska bli roligt såklart och det blir en utmaning. De här laget förtjänar att prestera på den här nivån. Jag har hört att Eskil vill ta steget upp så det kommer att bli en prövning direkt. Jag vill se att vi fortsätter med det vi gjorde förra säsongen. Att vi spelare en modern och snabb handboll med mycket fokus på anfallsspelet. Jag vill se den där vinnar glöden även om det kommer att bli lite tuffare i år. 

– Det krävs att alla jobbar tillsammans och vi måste spela som ett lag. Det är våran grundprincip att alla måste prestera. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!