HHF jagar första poängen

Hultsfred HF står på noll poäng efter två matcher i handbollstvåan. Men i dagens hemmamatch mot Trelleborg är möjligheterna för säsongens första seger goda.

Robin Löfstedt är en viktig spelare för Hultsfred HF.

Robin Löfstedt är en viktig spelare för Hultsfred HF.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2018-10-13 08:00

Även Trelleborg står på noll poäng efter två matcher, och HHF-tränaren Bo Sundqvist tror att motståndet kan passa HHF.

– De har haft lite samma inledning som oss på säsongen. Dessutom är deras bäste spelare Marko Lapcevic långtidsskadad, och det är en klar försvagning för dem, säger Bosse Sundqvist.

Men samtidigt har HHF egna problem att jobba med. Försvarsspelet behöver skärpas efter 37 insläppta mål mot Lågan förra helgen.

– Vi fokuserar mest på vårt eget inför den här matchen. Vi har tränat mycket försvarsspel, och där behöver vi bli bättre och mer stabila. Vi hoppas att den träningen ska ge lite utdelning i morgon (läs i dag), säger Bosse Sundqvist.

– Vi har inte varit tillräckligt beslutsamma och tydliga i kommunikationen i försvarsspelet. Försvarsspel i handboll är ganska komplext, men vi har varit lite bekväma så här långt och inte haft den rätta tajmingen, fortsätter HHF-tränaren.

I HHF-truppen åkterkommer Andreas Torngren och Viktor Bjälestig. Däremot finns inte återvändaren Alen Mizinovic med i truppen. Mizonovic som blev klar för en comeback i HHF under veckan.

– Vi får se lite hur mycket vi kan utnyttja honom i höst. Han bor i Örebro, men örhoppningen är att vi kan utnyttja honom i några matcher under hösten, säger Bosse Sundqvist.

Om det blir några ändringar i HHF:s startsexa till dagens match avgörs på värmningen innan matchen. En som är aktuell är 18-årige egna produkten Gustav Örnros, som sköt fyra mål senast mot Lågan och kan bli en joker i HHF-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!