HHF föll i derbyt efter blek avslutning

Hultsfred Handboll föll med 25-18 i derbyt hemma mot Eksjö på lördagen. Efter ledning 14-13 i halvtid stod hemmalaget för en väldigt blek andra halvlek.

Henrik Böris gjorde tre mål när HHF föll mot Eksjö.

Henrik Böris gjorde tre mål när HHF föll mot Eksjö.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-11-09 17:09

– Det är verkligen natt och dag mellan de två halvlekerna, summerar en besviken Jesper Rüdiger, tränare för HHF.

Hemmalaget var alltså bra med från början och lyckades leda med 14-13 i halvtid.

– Vi gör det vi ska i första. Rullar på bra framåt och är stabila bakåt, sa Jesper Rüdiger.

I andra halvlek stämde dock ingenting för HHF. De mäktade bara med att göra fyra mål på 30 minuter och då kunde Eksjö dra ifrån och vinna med klar marginal.

– Det är nog ingen som har sett Hultsfred spela så dåligt anfallsspel hemma i Hagadal som vi gjorde i andra. Jag är riktigt besviken, sa Jesper Rüdiger.

Vad gick snett?

– Vi gör tekniska misstag och kastar bort kontringar. Passningsspelet är dåligt och de avslut vi får iväg så sitter bollen på målvakten. Visst kan det låsa sig ibland när man börjar bli lite trött, men vi kom aldrig ur det som man brukar göra och det är inte bra, sa Jesper Rüdiger som även pekar på att man hade problem med gästernas försvarsspel.

– De ställde upp i ett fem-ett försvar som egentligen inte var särskilt bra, men vi kunde inte hantera det.

– Sedan finns inte den rätta glöden där. Nu är det upp till var och en att rannsaka sig själv och se till att utföra det de ska på planen i fortsättningen, säger Jesper Rüdiger.

Målen HHF: Christoffer Sundqvist 4, Henrik Böris 3, Christopher Karlsson 3, Axel Henriksson 2, Matz Hesselgård 2, Wiktor Dehlin, Elias Andersson-Landholm, Adrian Söderpalm, Tobias Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!