Hemmaplan talar för ny HHF-seger

Hultsfred HF är tillbaka på hemmaplan när laget tar emot Flottan i Hagadal i dag. Och hittills har det varit lika med störst segerchans i seriespelet - då fyra av sex poäng kommit på hemmaplan.

Oliver Carlford har bra form i HHF-målet.

Oliver Carlford har bra form i HHF-målet.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2018-12-01 07:30

Flottan från Karlskrona är ett lag som HHF historiskt sett haft lätt för. Främst på hemmaplan. Tränaren Bosse Sundqvist är också optimistisk inför dagens match.

– Det ser bra ut. Det är bra stämning i laget, och inget som gnisslar någonstans just nu. Vi hänger inte upp oss på förlusten i Malmö. Det blev en liten dipp där och Malmö var bra, säger han och fortsätter:– Chanserna att vinna känns goda. Vi är motiverade och sugna, och spelar på hemmplan. Det ger oss alltid en större trygghet i vårt spel. Jag tycker att det finns alla förutsättningar för seger, säger han vidare.

Flottan ligger två poäng bakom HHF i tabellen och är dessutom nykomling i serien. HHF har i sin tur en poäng upp till Hök från Laholm som har den åttonde platsen i tabellen.

– Flottan har väl passat oss ganska bra genom åren. Nu kommer de från trean och har väl haft det lite knackigt i inledningen av serien, så de har väl lite att bevisa. Men det blir ingen enkel uppgift för dem, säger Bosse Sundqvist.

I laget gör 20-årige Joel Albertsson division 2-debut.

– Det är inte riktigt bestämt till hundra procent hur vi ska starta i matchen. Det beror lite på hur det är med humör och så på spelarna under värmningen, säger Bosse Sundqvist.

Däremot är det mycket som talar för att Oliver Carlford startar i målet.

– Oliver har varit jättebra på slutet, och han ska se ganska hängig ut om han inte börjar i målet, säger Bosse Sundqvist inför matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om