Guldjubel för Hultsfred efter rysarmatch mot Finspång

Underläge med fyra bollar i första. Oavgjort i halvtid. Hultsfred handboll visade ändå sin styrka och avgjorde i andra och vann med 37–34 mot Finspång inför ett fullsatt Hagadal. "Det blev lite nerver från början som jag hade befarat, men det är så skönt att se att vi kliver fram och löser det i andra", sa HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfreds handboll som tog hem seriesegern i trean.

Hultsfreds handboll som tog hem seriesegern i trean.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2023-03-04 15:55

Det var folkligt, festligt och fullsatt i Hagadal på lördagen när HHF hade sponsormatch med fri entré. Publiken fick uppleva en riktig rysare där HHF var i underläge med fyra bollar som mest i första halvlek.

– Vi låg under mot Finspång i första senast vi möttes också. Jag var rädd för att det skulle bli så nu också. Sedan fick vi ordning på nerverna och hämtade upp till oavgjort i halvtid. Det var skönt, sa Andreas Sundqvist.

I andra kom HHF ut starkare och skaffade sig tidigt tre bollars försprång vid 25–22. Finspång gav sig inte utan var ikapp till 28–28 ett tag. På slutet visade dock HHF sin styrka och avgjorde. Säsongens nionde raka seger skrevs till 37–34.

– I andra sätter vi våra chanser och göra en hel del enkla mål på kontringar. Dessutom så kommer Tim Johansson in i målet och gör några viktiga räddningar i rätt lägen. Det är det som avgör.

HHF är därmed tillbaka i division 2 för första gången sedan 2018/2019. 

Har ni ett lag som kan hävda sig i tvåan också?

– Får vi behålla alla spelare och förstärka med några till så tror jag absolut det. Vi har många unga killar i laget som kan utvecklas. Sedan har jag inte bestämt om jag blir kvar som tränare eller inte. Framtiden får vi ta tag i nästa vecka. Ikväll ska vi fira och njuta av seriesegern, säger Sundqvist.

Hur firar ni?

– Det blir middag på Hotell Hulingen ikväll. Känner jag grabbarna i laget rätt kan det bli en lång kväll. Det förtjänar de också efter en tuff säsong. Trots att vi spelat så få matcher har alla hängt i och tränat på. Nu får de belöningen för allt slit.

Matchen avgjordes för övrigt inför fullsatta läktare. Klubbens sponsorer bjöd på fri entré och gensvaret blev imponerande.

– Det var en extra krydda att få spela inför en så stor publik. Därför var det extra skönt att vi lyckades vända och vinna också och få fira tillsammans med publiken efter matchen.

Målgörare för Hultsfred var Axel Andersson Landholm 10, Elias Andersson Landholm 7, Gustav Föghner 6, Adrian Söderpalm 3, Rasmus Hesselgård 2, Oliver Pihl 2, Tobias Stridh 2, Christoffer Sundqvist 2, Erik Örnros 2 och Oskar Andersson.

undefined
Hhf firar och tackar publiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!