Föll mot storklubben i seriepremiären

Hultsfreds FK förlorade med 34–31 i säsongens första match.

Handboll2018-09-29 14:27

Under lördagen var det seriepremiär i Hagdal – mellan HHF och storklubben Drott, som rasat i seriesystemet de senaste åren.

I den första halvleken hade Hultsfred svårt att få igång ett fungerande anfallsspel. Det var många bortkastade bollar, samtidigt som bortaspelarna hade ett kompakt försvar och täckte ett flertal skott. Ställningen efter 30 minuters spel var 11­–15.

Efter pausvilan blev det mål i nästan varje anfall. Åt båda hållen. Drott gick fram till en sexmålsledning (22–16).

Då tog Hultsfred timeout.

Fem minuter senare var ställningen 21­–22. I det läget återstod drygt halva den andra halvleken – och det var hög ljudvolym i hallen. Hemmapubliken hade segervittring.

Så blev det inte.

Drott tog timeout, fick stopp på blödningen och gjorde fem raka mål.

HHF kom visserligen tillbaka en gång till. Men till slut var det Drott som vann med 34–31.

I slutet fick Ivan Pilipovic rött kort, efter tre utvisningar.

– Spelet hackade lite, men vi tar med oss uppryckningen i den andra halvleken. Stundtals såg det bra ut, säger tränaren Bosse Sundqvist.