"En poäng känns mer som en förlust idag"

Hultsfreds HF hade som mest fem bollars ledning i lördagens match mot KFUM Kalmar. Men de lyckades inte hålla det, utan i slutet kom gästerna ikapp. Det blev 23-23.

Efter en stark första halvlek tappade Hultsfred lite i andra. KFUM Kalmar kom i kapp och matchen slutade 23-23.

Efter en stark första halvlek tappade Hultsfred lite i andra. KFUM Kalmar kom i kapp och matchen slutade 23-23.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Handboll2020-01-11 16:55

– Surt. För oss var det vinst som gällde idag. En poäng är en poäng, men vi är bättre än så här, suckar HHF-tränaren Jesper Rüdiger efter oavgjort mot Kalmar. 

Trots många snygga mål och ledning i nästan hela matchen kunde inte Hultsfred hålla ifrån. De ledde med 13-9 i paus och gick i början av andra halvlek ifrån till 14-9. Men sedan höjde sig Kalmar och minskade avståndet. 

Med åtta minuter kvar av matchen ledde HHF med 23-20. Sedan fick inte hemmalaget in några mer mål, utan istället gjorde Kalmar tre mål. Det hjälpte inte att hemmalaget tog timeout med 20 sekunder kvar. De fick inte in bollen och matchen slutade 23-23. 

– En poäng känns mer som en förlust idag, konstaterar HHF:s målvakt Oliver Carlford. 

Han tyckte att lagets anfallsspel inte var på topp.

– Vi fick inte riktigt till anfallsspelet. Det saknades lite där framme. Sedan är väl en poäng bättre än ingen så klart. Vi får bara fortsätta kämpa på och försöka vinna nästa match, säger målvakten. 

Den egna insatsen gick det inte att klaga på för Oliver Carlford, som räddade många skott. 

– Personligen kändes det bra. Synd bara att vi inte lyckades vinna. 


HHF-tränaren Jesper Rüdiger hade en lång analys av matchen när vi pratade med honom efter matchen. 

– Det är slarvigt, men vi gör det ändå ganska bra. Första halvlek är bra, även om vi är stressade i viktiga moment i anfallsspelet. Sedan släpper vi till lite för mycket bakåt. Vi kan ännu bättre, men första var ändå bra.

Andra halvlek är Rüdiger mer missnöjd med. 

– De byter målvakt och han gör några räddningar. De får energi och samtidigt stressar vi upp oss. Vi blir statiska i anfallsspelet och när vi inte är statiska överarbetar vi istället. Då blir det inte bra. Samtidigt blir det stora luckor i försvarsspelet. 

I nästa match väntar Eksjö på bortaplan för HHF:

– Det är en svår match, men ändå överkomligt motstånd. Vi är bättre än vi visade idag och har mycket att förbättra. Det är bara att kämpa på och göra allt vi kan mot Eksjö, avslutar Jesper Rüdiger. 

Matchfakta:

Hultsfreds HF-KFUM Kalmar 23-23 (13-9)

Målen HHF: Christoffer Sundqvist 6, Anton Söderström 4, Adrian Söderpalm 3, Gustav Örnsros 2, Armen Aslanyan 2, Elias Andersson-Landholm, Tobias Stridh, Anton Tuvesson, Mattias Wahlman, Joel Albertsson, Henrik Böris. 

Hultsfreds HF-målvakten Oliver Carlford storspelade mot Kalmar och gjorde många fina räddningar.
Hultsfreds HF-målvakten Oliver Carlford storspelade mot Kalmar och gjorde många fina räddningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!