Nä, det vill sig inte alls – ny storförlust för HHF

Hultsfreds HF var beredda på en tuff säsong, som nykomling i division två. Så har det också blivit. Mot HK eRPing hade de egentligen inte en suck. Det blev en ny storförlust för HHF (39–21). "Ingenting funkade egentligen", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfreds HF förlorade med stora siffror mot HK eRPing.

Hultsfreds HF förlorade med stora siffror mot HK eRPing.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2023-11-05 16:30

Historien upprepade sig igen för Hultsfred.

Återigen släppte laget in för många mål för att kunna matcha det tuffa motståndet i division två.

Linköpingslaget HK eRPing var alldeles för bra i den här matchen.

– Vi visste att de var välskolade och snabba. Vi trodde kanske inte att de skulle vara så bra. Innan matchen kände vi att vi hade chans att ta poäng, säger Sundqvist och suckar.

Redan efter dryga kvarten kom det avgörande rycket då hemmalaget gjorde fyra raka mål och gick ifrån till en ledning med åtta mål. HHF hämtade sig aldrig från det. Efter 18–9 i halvtid landade som sagt segersiffrorna till slut i 39–21.

Det innebär att Hultsfred fortfarande är poänglösa.

Har steget varit större från trean till tvåan än ni trodde?

– Alltså, den här division två-serien är väldigt bra. Vi visste innan att det skulle bli tufft, men kanske inte så här tufft.

HHF-tränaren var inte alls nöjd med insatsen mot HK eRPing:

– Vi får inte till vare sig försvarsspel eller anfallsspel. Vi hade uppförsbacke direkt och det kändes lite som en käftsmäll när de gick ifrån tidigt.

Hur går ni vidare?

– Just nu måste vi jobba med det mentala och intala oss själva att vi är bättre än så här.

Målen för Hultsfred gjordes av följande spelare: Axel Andersson-Landholm 5, Gustaf Örnros 4, Adrian Söderpalm 3, Christoffer Sundqvist 2, Oskar Andersson 2, Gustav Föghner 2, Erik Örnros 2, Elias Andersson-Landholm,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!