"Det har varit frustrerande"

Tidigare idag publicerade vi en lista med alla målskyttar i Hultsfreds HF. Tittar man på formkurvan är det en spelare som verkligen sticker ut: Andreas Torngren.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2019-02-09 12:05

Inför den förra omgången såg hans målfacit ut så här: 4-2-2-1-1-1-1-2-1-1-1.

Mot Hök gjorde Torngren nio mål (!). Därmed ökade hans målproduktion med cirka 50 procent – på en eftermiddag.

– För mig personligen var det riktigt skönt att få utdelning framåt. Jag får tacka Robin Löfstedt. Han drog på sig mycket bevakning och bjöd mig på några riktigt snygga pass, säger Torngren.

30-åringen från Nässjö har annars haft en tung säsong. Inte minst målmässigt.

– Det har varit frustrerande. När jag kom till Hultsfred gick det jäkligt bra den första säsongen. Då snittade jag fyra–fem mål per match. Även förra året gick hyfsat. Men nu har det varit stolpe ut nästan hela tiden.

Vad är din förklaring till det?

– Det är nog en kombination av hårdare bevakning, mindre speltid och sämre form. Det har varit jobbigt. När självförtroendet är dåligt vill man inte ta en massa avslut bara för att jaga egna mål. Det blir lite psykologi i det hela.

Med tanke på islossningen förra helgen – närmar du dig toppformen igen?

– Jag hoppas det. Det har känts bättre och bättre efter nyår.

I helgen skulle HHF ha mött jumbon Höör hemma i Hagadal. Men den matchen blev inställd – eftersom bortalaget inte fick ihop tillräckligt med spelare. I nuläget är det oklart när matchen kommer spelas, eller om Höör tvingas lämna walkover. Helst av allt vill Hultsfred spela.

Efter 16 omgångar ligger HHF på negativ kvalplats i division två. Det är fyra poäng upp till säker mark.

– Det är en jämn och bra serie. Men jag tycker verkligen att vi borde ligga högre upp. Det är bortaspelet som har varit problemet. Nu gäller det att vi tar oss i kragen och avslutar säsongen på ett bra sätt, säger Andreas Torngren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!