Blixtinkallade Strömberg bidrar med ny energi

Carin Strömberg är på plats. Utvilad och redo att hjälpa Sverige mot medaljerna i handbolls-VM. –Jag ska försöka sprida lite extra energi, säger den blixtinkallade stjärnan.

Carin Strömberg ska bidra med lugn och ny energi till landslaget.

Carin Strömberg ska bidra med lugn och ny energi till landslaget.

Foto: Adam Ihse/TT

Handboll2023-12-10 16:31

När förbundskapten Tomas Axnér presenterade truppen till handbolls-VM saknades Carin Strömbergs namn. Nantesstjärnan petades till förmån för Daniela de Jong, men när hon drabbades av en fraktur i handen i mötet med Kamerun lyfte Axnér luren.

Självklart att komma

Strömberg svarade – och tackade utan tvekan ja på frågan om att förstärka den svenska truppen.

– Det var självklart. Jag sade det till Tomas inför mästerskapet, att om det är något så är det bara att ringa, säger Strömberg och berättar att hon var besviken när hon petades från första början.

– Absolut, och det sade jag då också. Men nu är det bara kul att vara här. Jag tillät mig att vara besviken i ett par dagar.

Strömberg anslöt till laget under lördagen, resan till Göteborg blev dock inte så smärtfri som hon trodde.

– Alla flyg från Nantes var inställda, så jag fick ta tåget till Paris och sedan därifrån flyga till Göteborg, säger hon.

30-åriga Strömberg, som i tidigare mästerskap haft en framträdande roll och som även varit lagkapten, spelar sin första match på måndagskvällen då Montenegro står för motståndet i den sista matchen i mellanrundan.

– Jag har spelat tio mästerskap och har rutin. Jag har varit med förut, jag tror att jag kan sprida lugn, det är så jag är som handbollsspelare. Och så med energi då. Jag känner Tomas och Johanna (Wiberg, assisterande förbundskapten) så det ska nog gå bra.

Hyllar supportrarna

Mittnian drömmer om att ta Sverige riktigt långt i mästerskapet, men först och främst ser hon fram emot en annan sak:

Att få spela inför supportrarna hemma i Scandinavium.

– Det har sett underbart ut och jag är glad över att jag kommer få spela en match. Det är kul att det är så mycket supportrar på hemmaplan, säger hon.

Fakta: Carin Strömberg

Född: 10 juli 1993.

Klubb: Nantes.

Tidigare klubbar: Skuru, Viborg.

Aktuell: Har blixtinkallats till landslaget och gör sin första match på måndagskvällen, då Montenegro står för motståndet.


Fakta: Så fortsätter handbolls-VM

Sveriges matcher:

Måndag 11 december: Sverige-Montenegro (20.30, Göteborg)

Ställningen i grupp 1:

1) Sverige, 8 poäng

2) Montenegro, 6

3) Kroatien, 5

4) Ungern, 4

5) Senegal, 1

6) Kamerun, 0

Två lag från varje grupp går vidare till kvartsfinal, och Sverige kommer ställas mot ett lag från grupp 3. I grupp 3 har Tyskland och Danmark säkrat avancemang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!