Bella Gulldén klar för Lugi

Handbollsstjärnan Isabelle "Bella" Gulldén har nu presenterats för Lugi, där hon även blir ungdomsansvarig. Samtidigt berättar hon att hon flyttar hem från Norge för att få vara närmare sin cancersjuka syster.

Isabelle "Bella" Gulldén.

Isabelle "Bella" Gulldén.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2022-02-22 10:42

"Det känns otroligt stort att Bella landade i Lugi till slut", säger Kenneth Andersson, sportchef och huvudtränare, i ett pressmeddelande.

Hennes kontrakt med klubben, där hon även ska arbeta som ungdomsansvarig sträcker sig över tre år.

Det var under måndagen som stjärnan meddelade att hon lämnar sin norska klubb Vipers Kristiansand för att flytta hem till Sverige av personliga skäl. För Aftonbladet berättar Gulldén att flytten har att göra med att hennes syster insjuknat i cancer.

– Hon har svarat bra på behandlingen än så länge. Vi hoppas att det fortsätter så, men man vet ju aldrig. Det är tungt. Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, säger Gulldén till tidningen.

Hon fortsätter:

– Det är tufft och jobbigt att vara så långt från henne.

Gulldén, som avslutade sin landslagskarriär efter EM 2020, fick under sin tid i blågult ett EM-silver, ett EM-brons och stod för 224 landskamper.

Bella Gulldén, som spelat utomlands sedan 2011, hade bland annat också en ledande roll när hennes Bukarest vann Champions League 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!