Axnér vill se Balkandrag pÄ lÀktaren

Förbundskapten Tomas AxnĂ©r har efterfrĂ„gat en mer högljudd publik under handbolls-VM pĂ„ hemmaplan. Om han har fĂ„tt det? Nja. –Vi hoppas att det kan bli lite Balkan-mode, sĂ€ger han.

Tomas Axnér hoppas pÄ högljudd publik nÀr mellanrundan ska avgöras.

Tomas Axnér hoppas pÄ högljudd publik nÀr mellanrundan ska avgöras.

Foto: Adam Ihse / TT

Handboll2023-12-08 05:30

Det var inför den första matchen i mellanrundan, mot Kamerun, som förbundskapten Tomas Axnér bad om mer tryck frÄn rekordpubliken i Scandinavium.

Omkring 5 000 personer sĂ„g matchen frĂ„n lĂ€ktarplats men den dĂ€r elektriska atmosfĂ€ren uppstod aldrig – och kanske behövdes det inte. Sverige vann med förkrossande 37–13 Ă€ndĂ„, men nĂ€r Ungern och Montenegro nu vĂ€ntar i de tvĂ„ kommande matcherna kan supportrarna komma att spela en avgörande roll.

– Det Ă€r jĂ€ttekul att det kommer sĂ„ hĂ€r mycket folk pĂ„ den hĂ€r typen av match, mitt i veckan. Men nu ser vi fram emot ett det blir liv i luckan, sĂ€ger AxnĂ©r.

Hoppas pÄverka domarna

AIK:aren AxnĂ©r sade tidigare att han inte kan förvĂ€nta sig tryck likt det som Norra StĂ„-lĂ€ktaren byggde upp pĂ„ RĂ„sunda – men han hoppas Ă€ndĂ„ att Scandinavium ska koka till helgen.

– Det Ă€r viktigt. Det Ă€r en kĂ€nsla av att vara pĂ„ hemmaplan. Armen pĂ„ domarna (varning för lĂ„nga anfall) kommer kanske upp lite snabbare. Vi vill skapa en atmosfĂ€r dĂ€r motstĂ„ndarna kĂ€nner att det Ă€r tufft att spela. Det Ă€r det man vill ha.

"Kan alltid göra mer ljud"

Tyra Axnér, som gjorde fem mÄl mot Kamerun, hoppas att publiken bjuder till ordentligt till helgen.

– Man kan alltid göra mer ljud. Och det Ă€r samma sak pĂ„ planen, vi kan alltid göra lite mer. SĂ„ det gĂ„r bĂ„da vĂ€garna, sĂ€ger hon och berĂ€ttar vad publiken kan bidra med nĂ€r tuffare motstĂ„nd nu vĂ€ntar.

– Allt stöd Ă€r viktigt och det Ă€r klart att vi kan behöva det nĂ€r vi stĂ€lls mot svĂ„rare motstĂ„nd, sĂ€ger hon.

Sveriges match mot Ungern spelas lördag klockan 20.30, sedan stÄr Montenegro för motstÄndet pÄ mÄndag.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om