Allsvenskan nästa för tidigare HHF-spelaren

Från division två till handbollsallsvenskan på bara ett par säsonger. Den resan har Albin Nilsson från Hultsfred nu gjort. "Det ska bli väldigt kul", säger han.

Albin Nilsson ska spela i Allsvenskan nästa säsong.

Albin Nilsson ska spela i Allsvenskan nästa säsong.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2020-05-26 11:50

Albin Nilsson var länge en bärande spelare i Hultsfreds HF. Inför förra säsongen bestämde han sig dock för att testa på spel högre upp i seriesystemet och flyttlasset gick till Anderstorp för spel i division ett. 

Där blev det en säsong som fick avbrytas på grund av coronapandemin men som ändå slutade bra för Nilsson och hans Anderstorp SK.
– Jag hade lite dåligt med speltid i perioder men fick mer och mer under säsongen. Sedan kom vi tvåa i serien och skulle kvala men då ställdes kvalen in. Med lite tur så fick vi till slut ta steget upp eftersom det fattades ett lag i Allsvenskan, så nästa år kommer vi att spela där, förklarar Albin Nilsson.

Redan i februari i år valde han att förlänga kontraktet med Anderstorp och blir kvar där i minst en säsong till.
– Det ska bli väldigt kul. Vi har inte värvat så mycket inför den här säsongen så det kommer att bli tufft. Topplagen i Allsvenskan har värvat rätt friskt så jag tror att vi kommer få kämpa för att försöka klara oss från negativt kval, säger 29-årige Nilsson.
Har ni tappat några spelare?
– Ett gäng. Bland annat två duktiga kantspelare som kommer att fattas lite. Vi behöver fylla på där.

I Hultsfred gjorde han sig känd som en stenhård försvarsspelare. Det är också så han till största delen används i Anderstorp.
– Ja, det är mest försvar men även lite på linjen framåt. Det hade varit kul att lyckas få mer speltid framåt nästa säsong.

För tillfället är han och laget mitt uppe i den tuffa försäsongen.
– V kör tre dagar i veckan gemensamt och sedan får vi köra på egen hand också.
Hur skiljer sig försäsongen där jämfört med i Hultsfred?
– Det är ju hårdare men jag skulle säga att den största skillnaden är att man är fler folk på träningarna. På lägre nivå är det alltid några som spelar fotboll och gör annat.
 

Några planer att flytta hem till Hultsfred det här året har aldrig funnits. Men planen är att komma tillbaka inom några år.
– Grundtanken har alltid varit att flytta hem igen men så länge man har chansen och kan konkurrera om platser högre upp så vill jag fortsätta spela. Jag är inte tillräckligt gammal för att pensionera mig än, säger han och skrattar.
Kan vi förvänta oss dig i en ledarroll i HHF någon gång i framtiden?
– Man ska aldrig säga aldrig men jag vet inte om jag har några jättebra ledaregenskaper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!