Han hyllar VH – öppnar för förlängning

Om det inte blir något allsvenskt kontrakt öppnar Nils Rygaard för en fortsättning i Vimmerby Hockey.

Nils Rygaard är mycket nöjd med tiden i Vimmerby. Frågan är om det blir en fortsättning?

Nils Rygaard är mycket nöjd med tiden i Vimmerby. Frågan är om det blir en fortsättning?

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-03-29 11:30

Nils Rygaard anslöt till Vimmerby vid årsskiftet – efter att ha spenderat höstsäsongen i Södertälje SK. Med sin starka skridskoåkning var han en viktig spelare när VH radade upp segrar i fortsättningsserien och playoff-spelet. Långa stunder bildade han en vass formation tillsammans med Kristoff Kontos och Niklas Salo.

– Jag fick mycket speltid och kände att självförtroendet växte. För mig personligen var det jättebra att jag kom till Vimmerby.

Hur går dina tankar om nästa säsong?

– Jag är kontraktslös och kollar över vilka alternativ som finns. Först och främst tittar jag efter ett allsvenskt kontrakt. Målet är att spela så högt upp som möjligt. I det här läget har jag ingen brådska, utan jag avvaktar vad som händer på spelarmarknaden. På grund av coronaviruset är det en märklig "Silly Season". Det kommer nog dröja länge innan de allsvenska trupperna spikas.

Om det blir fortsatt spel i Hockeyettan ligger Vimmerby bra till. Nils Rygaard hyllar klubben och staden.

– Jag vet att jag pratar för både mig själv och många andra när jag säger att det är fantastiskt roligt att spela i Vimmerby. Stödet från alla människor har varit otroligt. Jag har bara positiva saker att säga.

Hur mycket påverkar det ett kommande klubbval?

– Jättemycket. Många av de bitarna kommer att vägas in i mitt beslut. Om det blir Hockeyettan en säsong till vill jag spela i Vimmerby, säger Nils Rygaard.

VH:s sportchef Morgan Persson bekräftar att intresset är ömsesidigt:

– Vi vill behålla "Nisse", det är ingen hemlighet. Han gjorde det jättebra hos oss med sin prestigelösa och lojala spelstil. Dessutom är det en fantastisk människa att ha i laget. Jag har aldrig träffat någon som är så glad.

Här kan ni läsa vad Morgan Persson säger om Roman Semjonovs övergång till Tingsryd, samt varför inte Oscar Walldén och Jonatan Augustsson erbjuds nya kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!