– Vi ville ge Czaja (Artur) chansen nu. Det är tufft mellan han och Gomolski (Kacper). Vi kanske hade hoppats lite mer på honom mot Smederna, säger lagledaren Peter Karlsson.

Klassiska Piraterna är nykomling i årets Elitserie – och de fick en utmärkt start då besegrade just Smederna i sin premiär.

– På papperet är de nog faktiskt snäppet vassare än Smederna, menar "PK".

De har Michelsen och Iversen i sitt lag och de körde bra i premiären. Sedan vet man aldrig var man har bröderna Davidsson (Jonas och Daniel). Kommer de igång kan de vara svårstoppade.

Dackarna fick inte till det i premiären i torsdags. Den ende som riktigt övertygade var debutanten Frederik Jakobsen, som plockade tolv pinnar.

– Han gjorde det jättebra. I övrigt kan vi önska oss mera av laget. Och det krävs att alla bidrar om vi ska kunna vinna mot Piraterna.

Det återstår att se om den polske debutanten Artur Czaja kan ge Dackelaget rätt energi.

– Jag tycker det är en bra förare. Han sänkte sitt snitt rejält förra säsongen. Jag vet inte varför det blev så. Förhoppningsvis kan han vara en joker för oss. Han är en tuffing och har bra starter.

Dackarna:1) Maciej Janowski (R/R), 2) Frederik Jakobsen, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorsell, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling. 7) Artur Czaja.

Piraterna: 1) Mikkel Michelsen, 2) Pawel Przedpelski, 3) Linus Sundström, 4) Daniel Kaczmarek, 5) Niels-Christian Iversen, 6) Daniel Davidsson, 7) Jonas Davidsson.