Under tisdagskvällen gick Vimmerby IBK ut med att man gjort klart med Alexander Pettersson som ny assisterande tränare till Michael Elmér. Pettersson avslutar därmed sin karriär som spelare i klubben.

– Motivationen har börjat dala under de senaste åren och jag har inte fått ut så mycket av min spelarkarriär. Då kände jag att jag var tvungen att ta den här chansen när den dök upp, säger Alexander Pettersson.

Pettersson har tidigare tränat ungdomslag och är inte helt främmande för uppdraget.

– Jag har alltid tänkt att jag har velat satsa på tränarbiten tidigare, det känns som min grej. Det ska bli kul, säger Pettersson.

Hur dök den här chansen upp?

– Det var klubben som tillfrågade mig. Från början var det bara ett förslag och jag fick höra att styrelsen nämnt mitt namn men jag tänkte först inte att det skulle bli aktuellt. Sedan blev det mer konkret.

Han kommer att vara ett komplement till huvudtränaren Michael Elmér och han tror att samarbetet dem emellan kan leda till något bra.

– Jag tror att det kommer fungera riktigt bra. Jag och "Micke" har samma syn på innebandy och han har redan börjat sätta in mig i det och kommer med input. Han är väldigt erfaren och jag tror jag kan lära mig av honom, säger Pettersson.

Hur har spelarna reagerat?

– Alla spelare är med på tåget och tycker att det är en bra idé. Det är inte så mycket som känns annorlunda i deras beteende utan de accepterar läget och kör bara på, avslutar han.