Han är aktuell för VIBK: "Snabba ryck"

Linus Olsson från Ljungby. Kan han vara lösningen på VIBK:s målvaktsproblem? "I nuläget står det mellan Westervik och Vimmerby", säger 24-åringen.

Under måndagskvällen provtränade Linus Olsson med Vimmerby IBK. Tidigare har den 198 centimeter långe målvakten visat upp sig hos Westervik.

Under måndagskvällen provtränade Linus Olsson med Vimmerby IBK. Tidigare har den 198 centimeter långe målvakten visat upp sig hos Westervik.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-04-06 18:30

I söndags meddelade Ludwig Strömsten att det inte blir någon fortsättning i Vimmerby IBK. Därmed behöver klubben rekrytera minst en ny målvakt till nästa säsong.

Lösningen kan vara nära...

– Efter "Luddes" besked tog jag kontakt med Linus Olsson. Enligt mina referenser är det en duktig målvakt som håller division ett-klass, säger tränaren Michael Elmér.

Redan under måndagskvällen var den 198 centimeter långe målvakten på plats i Vimmerby och provtränade med VIBK. 

– Sedan 1,5 månad tillbaka bor jag i Västervik. Nu letar jag en ny klubb och på slutet har Vimmerby dykt upp som ett intressant alternativ. Det har varit snabba ryck, säger Linus Olsson.

Vad har du för innebandybakgrund?

– Jag är från Ljungby och har alltid spelat i Lagan IBK. De senaste åren har jag mestadels varit reservmålvakt i division ett och Allsvenskan. Dessutom har jag hjälpt B-laget i division tre.

Dina styrkor som målvakt?

– Min största fördel är storleken. Eftersom jag är nästan två meter lång behöver jag inte flaxa så mycket. I övrigt är jag snabb och ganska smidig för min storlek.

Det återstår att se vad Linus Olssons provspel med VIBK leder fram till.

Michael Elmér säger så här:

– Vi jobbar hårt med målvaktsfrågan just nu. Utöver Linus har jag kontakt med ytterligare en målvakt som förhoppningsvis kommer hit och provtränar snart. Samtidigt har jag en kontinuerlig dialog med "Bobby" (Patrik Karlsson). Vi hoppas förstås att han kör på en säsong till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!