Det här var andra gången som Helge Holmstrand fick chansen i U18-landslaget. Under några intensiva dagar mötte Sverige i tur och ordning Ryssland, USA, Tjeckien och Finland.

– Det var en häftig upplevelse. Vi spelade matcherna i Adler, som ligger strax utanför Sotji. Där är det massor av stora arenor.

Hur gick det resultatmässigt?

– Helt okej. Vi vann två av matcherna, mot USA och Tjeckien. Det var skönt. Överlag hade vi en stark defensiv i turneringen. Det börjar stämma mer och mer.

Det återstår att se om den spelskicklige backen från Vimmerby lyckas knipa en plats i VM-truppen.

– Det är jättesvårt att säga i det här läget. Jag tycker i alla fall att jag har stärkt mina aktier. Samtidigt vet jag att konkurrensen är riktigt tuff. Nu gäller det att prestera i klubblaget.

När tas VM-truppen ut?

– Mästerskapet avgörs i slutet av april, så jag antar att truppen tas ut några veckor före det. Självklart vore det skitkul att komma med, speciellt med tanke på att VM avgörs på hemmaplan (Örnsköldsvik och Umeå).

När vi pratar med Helge Holmstrand är han tillbaka i Jönköping, där han studerar på ishockeygymnasiet. I veckan väntar viktiga träningar och matcher med HV71:s J20-lag.

– Vi ligger trea i "Superelit topp 10" efter halva serien. På onsdag möter vi Frölunda som toppar tabellen.

Målsättningen är glasklar: ta SM-guld senare i vår.

– Vi har ett starkt lag som kan gå hela vägen, säger Helge Holmstrand.