Christian Simonsson har en stark säsong i ryggen. Trots att han knappt spelade någonting 2017 kom han tillbaka 2018 och var en av Gullringens bästa spelare.

GGoIF jobbar också hårt för att förlänga kontraktet med Simonsson.

– De vill att jag ska fortsätta som assisterande tränare till ”Danne” (Ohlsson), och samtidigt spela.

Hur tänker du kring det?

– Det är ett intressant alternativ, absolut. Jag trivs bra i Gullringen och känner att jag fortfarande hänger med på planen. De yngre spelarna springer inte åttor runt mig. Inte än, i alla fall.

– Men det är ingen självklarhet att jag fortsätter spela nästa år. Någon gång måste man ju sluta. Jag är trots allt 38 år gammal och har två barn där hemma. Under uppehållet har jag känt hur skönt det är att inte ha några måsten. Just nu har jag inte det rätta fotbollssuget, men det kanske kommer.

Kommer dröja

Det är flera andra lokala klubbar som har kontaktat Christian Simonsson under hösten. Alla har fått nej – förutom Vimmerby IF.

– De har erbjudit mig en roll som assisterande tränare till Dragan Zivic. Det är också ett intressant alternativ. Jag ska träffa Vimmerby i nästa vecka för att snacka mer.

Är det någon av klubbarna som är i förarsätet?

– Nä, faktiskt inte. Det känns helt öppet. Ska jag fortsätta spela ligger ju Gullringen närmast till hands. Ska jag bara vara ledare ligger kanske Vimmerby bäst till. Det är två välskötta föreningar som jag har en bra relation till. Det är skitsvårt och smickrande på samma gång.

Ett tredje alternativ är att inte ha något uppdrag alls 2019.

– Jag har sagt till både Gullringen och Vimmerby att det lär dröja ett tag innan jag bestämmer mig. Troligtvis blir det inget beslut före jul och nyår. Kan de inte vänta så länge förstår jag det. Men jag måste verkligen känna efter ordentligt, så jag är 100 procent säker på att jag gör rätt. Ska jag ha ett uppdrag nästa säsong vill jag göra det helhjärtat.