Guide: Så är läget i lagen inför stora cupen

I helgen spelas Håkan Sandbergs Minnescup. Flera lokala lag deltar.

Gullringens GoIF finalslog Södra Vi IF i Vimmerbys kommunmästerskap. Nu ska båda lagen spela Håkan Sandbergs minnescup i Linköping.

Gullringens GoIF finalslog Södra Vi IF i Vimmerbys kommunmästerskap. Nu ska båda lagen spela Håkan Sandbergs minnescup i Linköping.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-01-22 12:00

Kisa BK

Speldag: Fredag

Gruppen: IK Derik 1, Malmslätts AIK 1, IFK Motala FK (Grupp A).

Tränarkommentar (Johan Runeson): "Vi har inte tränat något inomhus. Vi har kört uteslutande på Kisa IP:s konstgräs, både på stora och små ytor. Men inget specifikt inför den här cupen. Det är mest en kul grej och ett avbrott i försäsongen för de som har tränat hårt nu under vintern. Sedan ska vi givetvis försöka vinna alla matcher när vi väl är där. Den inställningen måste man ha. Det blir en tuff och intressant grupp".

Läget i laget: Det kommer inte bli någon ren A-lagsuttagning, utan de som tränat bäst under försäsongen får vara med. Marcus Oskarsson har problem med knät, annars är det bara lite småskavanker. I övrigt ser det bra ut i Kisa med runt 25 spelare på de senaste träningarna. 

Rimforsa IF

Speldag: Söndag

Gruppen: Mjölby AI, BK Ljungsbro, Hägerstads IF (Grupp G)

Tränarkommentar (Erik Svensson):  "Vi ser detta som en bra möjlighet att få tävla lite under försäsongen. Målsättningen är att göra de sakerna som vi har jobbat med på träning. Vår hall är mycket mindre än den där vi spelar nu i helgen. Vi hoppas kunna få till försvarsspelet, trots större hall. Sätta bra press och hitta organisationen. Våra chanser att gå vidare från gruppen är ändå rimliga tycker jag. Mjölby får ses som storfavorit, men vi ska försöka ge dem en match". 

Läget i laget: Det är några som inte är tillgängliga. Annars har det sett bra ut med mycket folk och bra fart på träningarna. Rimforsa kommer ha en ganska stor trupp med sig. 

Hägerstads IF

Speldag: Söndag

Gruppen: Mjölby AI, BK Ljungsbro, Rimforsa IF (Grupp G)

Tränarkommentar (Lars Svensson): "Jag pratade med Jesper Wahlström (HIF:s ordförande med mera) och vi sa att det ser riktigt bra ut. Vi har fått till en riktigt bra trupp, så det här ser vi fram emot. Det ska bli oerhört intressant. Sedan är det ju ännu roligare att spela i samma grupp som Rimforsa. Vi har inte tränat något än, mer än nyårsfotbollen, eftersom vi har många som spelar innebandy. Det här blir premiär för de flesta. Vi får slå ur underläge i den här tuffa gruppen".

Läget i laget: Inga skador, men några återbud av olika anledningar.  Nyförvärvet Joakim Claesson är med och gör därmed sitt första framträdande i HIF efter bytet från Rimforsa. 

Södra Vi IF

Speldag: Lördag

Gruppen: AFK Linköping, Studenterna 2, Dulqad (Grupp E). 

Tränarkommentar (Peter Magnusson): "Det är en rolig turnering och passar bra in i vårt träningsupplägg. Vi kör i veckointervaller, där vi hårt ett par veckor i rad för att ta det lugnare i en. Grabbarna tycker också att det cupen är ett bra avbrott i försäsongsträningen. Vi ser det här som en bra möjlighet för våra nyförvärv att visa upp sig på större plan". 

Vad tror du om motståndet? 

"Vi möter ett lag från division tre (AFK), ett från fyran (Studenterna 2) och ett lag som spelar i sexan (Dulqad). Det är en intressant grupp. 

Läget i laget: "Några av spelarna kan inte vara med, det vet vi. Men vi har inte tagit ut truppen ännu".

Långtidsskadade och viktige Daniel Johansson är glädjande igång med träningen igen, men kommer inte att vara med i turneringen i Linköping. 

Gullringens GoIF

Speldag: Lördag

Gruppen: Grebo, Gottfridsberg, Syrianska (Grupp F)

Tränarkommentar (Daniel Ohlsson): "Det har gått bra för oss i cupen de senaste åren. Förra året var vi i final mot Mjölby. Att vi sedan förlorade finalen var inte så mycket att säga om. Mjölby var värdiga vinnare. 

Varför har det gått så bra för er?

"I grund och botten har vi ett starkt kollektiv. En fördel är också att flera av killarna har spelat den här turneringen tidigare. En extra morot är att vi möter lag som vi normalt inte möter. Vårt mål är först och främst att försöka ta oss vidare och gå till slutspel". 

Läget i laget: "Vi har ett par frågetecken. Däribland Rasmus Bexell, Haris Dreco, Ted Åström Åberg och Ola Lindblom. Oavsett vilket, så åker vi till cupen med starkast tänkbara lag för dagen". 

IFK Österbymo 

Speldag: Söndag 

Gruppen: Västerviks FF, Hemgårdarna, FK Elit (Grupp H)

Tränarkommentar (Samuel Hermelin): "Det är en jätterolig turnering att spela. Jag tycker att vi hamnat i en ganska tuff grupp, men jag tror ändå att vi har möjlighet att ta oss vidare från gruppen."

Läget i laget: "Vi har haft bra uppslutning på träningarna. Vi har många unga killar från de egna leden och de kommer nog få chansen i den här turneringen". 

Håkan Sandbergs minnescup

Detlagande lag: Derik 1, Derik 2, Malmslätt 1, Malmslätt 2, IFK Motala, Kisa, Wreta Kloster,  Kenty, Studenterna 1, Studenterna 2, Linköping City, Östra Ryd, Hjulsbro 1, Hjulsbro 2, Tallboda, Åtvidabergs FF, KFUM Trix, Linghem, Vikingstad, Södra Vi, AFK Linköping, Dulqad, Gullringen, Grebo, Gottfridsberg, Syrianska, Mjölby AI, Ljungsbro, Rimforsa, Hägerstad, Västerviks FF, Hemgårdarna, FK Elit 1, FK Elit 2, Österbymo, Boxholm, Derby 1, Derby 2, Västerlösa, Malmens FF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!