Rekordhög vinnarscore i premiärtävlingen

Fem av 20 par noterade 49 poäng eller mer. Vinnare blev far och son Lars och Alex Gunnarsson som hade 54 när de tog hem Rädda Barnens tävling på Tobo i söndags. "Det gick otroligt bra", sa Alex Gunnarsson som hade 49 poäng på egen hand.

Alex och Lars Gunnarsson tog hem säsongens första tävling på Tobo på anmärkningsvärda 54 poäng.

Alex och Lars Gunnarsson tog hem säsongens första tävling på Tobo på anmärkningsvärda 54 poäng.

Foto: Privat

Golf2022-05-03 12:45

Rädda Barnens tävling inledde som vanligt säsongen på Tobo golfklubb i söndags. Deltagarna visade inte några tecken på ringrost. Tvärtom presterades scorer på rekordhög nivå.

– Jag har spelat den här tävlingen sedan 2002 och normalt sett brukar 45 poäng räcka för att vinna. Jag och Roger Anemyr kom in tidigt på 49 poäng och tyckte att vi borde ligga bra till. Med facit i hand räckte det bara till en tredjeplats, säger Kenneth "Hajen" Johansson.

Tvåmannatävlingen spelades som poängbogey med bästboll. Det innebär att båda spelarna spelar alla hål och den bästa scoren på varje hål räknas för laget.

Två lag gjorde upp om segern till slut. De hade var sin spelare som gjorde lite av sitt livs rundor. Såväl Alex Gunnarsson som Per Engström noterade nämligen 49 poäng på egen hand. Till slut vann Alex Gunnarsson och Lars Gunnarsson på 54 poäng före Per Engström och Tonny Eriksson på 51.

– Jag spelade mitt livs runda och vann en tävling för första gången. Framförallt fungerade drivern extremt bra och sedan var greenerna ganska tröga och därmed lättspelade. Det tjänade vi säkert ett par slag på. På de hålen som jag missade lyckades min far rädda upp det ganska bra, men det var ändå otroligt att vi landade på 54 poäng, säger Alex Gunnarsson.

Han fick för övrigt erfara att formen kan svänga väldigt mycket från en dag till en annan.

– Jag var i Vetlanda och spelade i lördags och då fick jag 22 poäng. Det är märkligt att det kan skilja så mycket.

I söndags tävling spelade Alex Gunnarsson på 29 i spelhandicap. Rekordrundan sänkte honom till 22.

– Mitt mål får bli att sänka mig till under 20 i alla fall den här säsongen. Sedan strävar jag ju alltid efter att bli bättre än min far, men då behöver jag komma ner under 14. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!