Vincent Norrman i ledning på Europatouren

Han har redan vunnit två gånger i år – och mer kan det bli. Vincent Norrman är i delad ledning efter första rundan av Europatourtävlingen i Sydafrika.

Vincent Norrman spelar bra i Sydafrika. Arkivbild.

Vincent Norrman spelar bra i Sydafrika. Arkivbild.

Foto: LM Otero/AP/TT

Golf2023-11-09 15:36

Det fanns inte mycket att anmärka på i Vincent Norrmans scorekort efter den första rundan på Gary Player CC i Sun City. Tolv par och sex birdies gav 66 slag totalt – och delad ledning tillsammans med dansken Nicolai Højgaard, engelsmannen Dan Bradbury och inte minst amerikanske världsåttan och Ryder Cup-spelaren Max Homa.

– Om man är aggressiv från tee och använder drivern mycket och träffar fairways, då får man många chanser, säger Norrman i Viaplays sändning.

Den 25-årige golfaren från Haninge har ett par glödheta månader bakom sig. Norrman har vunnit i två av sina nio senaste tävlingar, först PGA-tourtävlingen Barbasol Championship och sedan Irish Open på DP World Tour (tidigare Europatouren).

Förklaringen till succén?

– Jag vet faktiskt inte. Äntligen hamnar alla bitar på plats och det har varit en bra period, säger Norrman med ett leende.

På världsrankningen har han klättrat från plats 320 till 73 sedan i somras – och mycket talar för att klättringen fortsätter efter den här veckan.

Norrmans plan är att bibehålla det offensiva tänket i den sydafrikanska värmen.

– Spela aggressivt och så får vi se vad som händer, säger han om sin taktik i Viaplay.

Näst bäste svensk efter första rundan är Sebastian Söderberg, delad åtta och två slag från täten. Ytterligare två slag bakom finns Alexander Björk och Jens Dantorp, båda 70 slag.

Europatoursäsongen avslutas nästa vecka med finaltävlingen i Dubai. I "Race to Dubai" är Björk nia och bäste svensk, medan Norrman ligger elva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om