Nytt grepp när två tävlingar spelas samtidigt

KM och JMC Open, samtidigt. Jodå, det vankas golffest på Tobo GK i helgen. Och det i samband med att klubben något försenat firar 50 år. "Känslan är att vi har fått ihop det på ett bra sätt", säger Håkan Karlsson, vice ordförande i golfklubben.

Tobo GK firar något försenat 50 år. Då passar man på att bjuda på en utställning. Till helgen spelas även två tävlingar.

Tobo GK firar något försenat 50 år. Då passar man på att bjuda på en utställning. Till helgen spelas även två tävlingar.

Foto: Haris Dreco

Golf2022-08-12 14:55

Tanken var att klubbens bildande 1971 skulle ha firats förra året. Men då var det som ni vet pandemitider. Därför uppmärksammas jubileumet nu istället. 

– Vi ville göra något extra och mycket tack vare Tryggve Ericssons dokumentation och historiska tillbakablick från åren som gått, så gjorde vi den här utställningen, säger Håkan "HC" Karlsson och visar med en svepande armrörelse runt bland bilder, utklipp och händelser som finns upphängda i "Tävlingsboden" intill klubbhuset. 

Här kan vi bland annat läsa om när 18-hålsbanan invigdes av Prins Bertil och Sven Tumba.

– Det är intressant och roligt att gå runt och titta på allt som hänt sedan starten, säger "HC" och tillägger att det under de första åren bara fanns en driving range, för att sedan utvecklas till att bli nio hål och till dagens 18 hål. 

I samband med utställningen, som pågår ytterligare i ett par veckor, arrangeras två tävlingar i helgen, då JMC Open och KM kommer att spelas. 

– Vi tycker att det passar bra ihop med jubileumet, säger Johan Carlsson, arrangör av JMC Open och fortsätter: 

– Grundtanken med att ha tävlingarna samtidigt är också att vi ska försöka lyfta klubbmästerskapet, som inte alltid lockar så många tävlande. I nuläget har vi 73 anmälda och det är vi hyfsat nöjda med. 

JMC Open spelas under lördagen och avgörs beroende på nivå i klasserna slagtävling, slaggolf och poäng. KM spelas både lördag och söndag. 

Vem är då favorit i KM?

– Jag tycker nog att "Macke" (Markus Svensson) får hållas som klar favorit när nu inte Robban (Robert Danielsson) kan vara med. Min medarrangör (Jens Carlsson) kan säkert också vara med och blanda sig i. 

– Räkna inte bort Magnus (Hultgren, Tobos pro), tillägger Håkan Carlsson och får medhåll när Annelie Fors lyfts fram som segeraspirant på damsidan. 

Vi fick också en pratstund med just Magnus Hultgren om säsongen i stort. 

– Det har varit en generell nedgång i golfen, men då jämför vi med rekordåret 2021, då golfen i samband med pandemin fick ett stort lyft. Det gäller även oss. Vi ser att vi har en minskning på antalet greenfeegäster och även i medlemsantal. I dagsläget har vi 729 medlemmar, säger Hultgren. 

Han hoppas dock på en bra avslutning på säsongen.

– Mycket tyder på att det blir så. Vi har många stora grupper och greenfeegäster inbokade framöver. Sedan gör vi också en satsning på att försöka få fler att ta grönt kort innan säsongen är över. 

Håkan Karlsson, Magnus Hultgren och Johan Carlsson.
Håkan Karlsson, Magnus Hultgren och Johan Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!