Tuff runda i vinden för Hedwall – delar ändå ledningen

När tredje rundan av Scandinavian Mixed avgjordes hade Caroline Hedwall med Vimmerbykillen Christian Johansson som caddie det tufft. De kom in på ett över par, men delar ändå ledningen med tre andra spelare på tolv under inför sista rundan.

Caroline Hedwall gick ett över par på lördagen men är i delad ledning av Scandinavian Mixed inför slutrundan.

Caroline Hedwall gick ett över par på lördagen men är i delad ledning av Scandinavian Mixed inför slutrundan.

Foto: Bildbyrån

Golf2021-06-12 14:24

Christian Johansson var inför den tredje rundan inne på att den tilltagande vinden skulle bli en faktor och han fick rätt. Caroline Hedwall som bara gjort en bogey på sina första 36 hål började med två bogeys på lördagen. Hon var dock långt ifrån ensam att ha problem i vinden. Hennes medspelare i ledarbollen hade det ännu svårare. Joost Luiten gick sex över par för dagen och Darren Fichardt spelade bort sina chanser genom att gå fem över par.

Hedwall såg länge ut att kunna nå klubbhuset i ensam ledning då hon låg ett under par inför det 17:e hålet. Då gjorde hon en dubbelbogey som istället betyder att hon är en av fyra spelare som delar ledningen på tolv under par inför slutrundan. Bakom jagar ytterligare fem spelare på elva under par.

Det är därmed upplagt för en spännande slutrunda på söndagen. Hedwall och Johansson går ut vid 13.25 på söndagen i par med Alice Hewson från England. I sist bollen går de två andra i delad ledning ut, Rhys Enoch från Wales och Jason Scrivener från Australien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!