Tobo hade det tufft i seriespelet – åkte ur

Tobo GK lyckades inte hålla sig kvar i division ett när årets seriespel avgjordes i Växjö. "Vi får satsa på att börja om i tvåan och försöka få våra juniorer i spel", sa klubbens PRO Magnus Hultgren.

Robert Danielsson var en av spelarna i Tobos lag.

Robert Danielsson var en av spelarna i Tobos lag.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2022-07-17 16:20

Förra året avgjordes seriespelet på Tobo GK och då lyckades klubben hålla sig kvar i division ett. Den här gången kom 14 lag till spel på Glasrikets GK i Växjö och förutsättningarna var tuffa på förhand.

– Vi fick veta innan tävlingen att fyra lag skulle åka ur den här gången och redan då var det lite ridå ner. Vi har inte så många tävlingsspelande golfare i klubben att vi kan vara med och konkurrera på den här nivån helt enkelt, säger Magnus Hultgren som själv var en del av laget tillsammans med Marcus Svensson, Jacob Isaksson, Robert Danielsson, Jonas Jansson och Tony Wigander.

Över tre dagars spel landade Tobo på totalt 1 121 slag. Vinnande hemmaklubben Glasrikets GK Växjö hade 1 028 och avancerade därmed till elitserien. Tobo får börja om i division två nästa år.

– Det kan vara bra med en nystart på så vis. Vi har ett par juniorer i klubben som är lovande och behöver erfarenheten av att tävla i lag. Förhoppningsvis kan några vara med nästa år.

Resultat torsdag foursome/singel:
Marcus Svensson/Jacob Isaksson 83
Magnus Hultgren/Robert Danielsson 81
Jonas Jansson 86
Tony Wigander 77
Marcus Svensson 82
Jacob Isaksson 86


Resultat fredag foursome/bästboll
Tony Wigander/Jonas Jansson 79
Marcus Svensson/Jacob Isaksson 79
Jacob Isaksson/Robert Danielsson 70
Marcus Svensson/Tony Wigander 73

Resultat lördag singel:
Jonas Jansson 86
Robert Danielsson 76
Magnus Hultgren 89
Marcus Svensson 74

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!