Tobo möter starka lag: "Bragd om vi klarar det här"

Tobo GK står som värd för seriespelet i landets näst högsta division. Laget gör det som nykomlingar och underdogs. "Klarar vi nytt kontrakt i ettan är det en bragd", säger kaptenen Magnus Hultgren.

Marcus Svensson är en av spelarna i Tobos lag.

Marcus Svensson är en av spelarna i Tobos lag.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-07-14 20:00

Tobos pro bygger sitt uttalande på klara fakta. 

– Visst har vi en viss fördel av att spela på hemmabana, men garanterat så har minst tio av de tolv andra lagen bara plushandicapare. Många av dem vi möter är dessutom proffs. Vi har många jätteduktiga killar i vårt lag, men det är såklart tufft att mäta oss mot många av de andra spelarna, säger Magnus Hultgren. 

Tobos lag består av Robert Danielsson, Marcus Svensson, Jacob Isaksson, Vilgot Kronstrand, Philip Ericson (tidigare Svensson) och Robin Stolt. Bara rutinerade Danielsson är plushandicapare med +0,2. 

Det är inte bara en rejäl utmaning för serielaget, utan även för klubben. 

– Under mina tolv år här så har vi aldrig tidigare arrangerat en så stor tävling. Det är mycket som ska klaffa organisationsmässigt. Extra utmanade är det förstås att vi knappt haft några tävlingar på en och en halv säsong på grund av pandemin. Det är lite ringrostigt och jag kan villigt säga att jag varit superstressad, säger Hultgren och fortsätter:

– Vi vill ju visa att vi är kapabla till att genomföra ett sånt här arrangemang och att banan håller bra skick. Och det gör den. 

Något alla vittnar om som vi har pratat med. Framför allt lyfts de snabba greenerna fram. 

Jacob Isaksson, Marcus Svensson och Robin Stolt märker skillnaden. 

– Bollen rullar mycket snabbare nu och det är bara bra, menar Isaksson. 

Trion ser fram mot seriespelet, där spelformerna skiftar mellan foursome, bästboll och singel. 

På frågan om vad man kan förvänta sig av Tobo, blir svaren lite svävande. De är fullt medvetna om att de stöter på starkt motstånd. 

– Klarar vi oss kvar så har vi gjort det bra, säger de. 

Vad blir nyckeln för att lyckas?

– Att vi är säkra från tee och att vi håller oss på banan. Tobo är en riktig bollslukarbana. 

När Sporten pratade med Lagans kapten, Dennis Englund, så hade han en annan ingång. 

– Vi tror hårt på oss själva. Vi har en stark stomme på fyra man som spelat i klubben ganska så lång tid. Sen är jag ny och har även värvat en duktig kille från Skåne. Vad jag förstår är det viktigt att inte satsa för mycket med drivern på den här banan

Lagen i division 1 mellan Småland:

Tobo GK, A6 GK, Glasrikets GK Växjö, Hooks GK, Jönköpings GK, Lagans GK, Linköpings GK, Norrköping/Söderköpings GK, Nässjö GK, Visby GK, Värnamo GK, Växjö GK, Åtvidabergs GK. 

Lagan var ett av lagen som spelade in på Tobo under onsdagen.
Lagan var ett av lagen som spelade in på Tobo under onsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!