Svenskar i tätstriden

Tre svenska golfspelare höll sig väl framme på den första rundan av klassiska British Open igår. Bäst lyckades Fredrik Jacobson som gick ett under par och var den ende spelaren i startfältet som inte gjorde någon bogey. Resultatet räckte till en fjärdeplats två slag efter ledaren. Även Mathias Grönberg och Jesper Parnevik började sina rundor bra, men fick problem mot slutet och tappade. Grönberg slutade på par och Parnevik ligger ett över, men båda är i allra högsta grad med i tätstriden.

Golf2003-07-18 05:07

Den 28-årige göteborgaren har i år varit Sveriges bäste manliga golfspelare med två segrar på Europatouren och så kom han hem för en vecka sedan från USA med en femte plats i US Open och en tredje- och åttonde plats från två andra tävlingar.
Men USA-vistelsen tog på krafterna, tidsomställningen blev jobbig, och han var fortfarande trött när han kom till Sandwich för några dagar sedan.
- Jag var lite orolig för att jag inte skulle hitta samma tryck i kroppen som behövdes. Och är man trött i kroppen blir man också trött i huvudet. Dessutom har det långa spelet känts sådär de senaste dagarna, säger Jacobson.
- Jag har jobbat med min tränare Rikard Fors och det har känts bättre och bättre. I morse tog jag en promenad för att få igång kroppen och jag avslutade träningen på rangen med några riktigt bra drivar.
Chippade och puttade bra
Han säger att det viktigaste för dagen, den första dagen av årets British Open som spelades i mycket svåra förhållanden i hård vind, var att hitta det fokus som han haft i de senaste tävlingarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!