Svensk tätkänning i Dubai – tungt för Söderberg

Sebastian Söderbergs jakt på ett PGA-tourkort började inget vidare. Men det fanns andra svenska glädjeämnen under den första dagens golfspel i Europatourfinalen i Dubai. –Puttern var ganska het i dag, säger Jens Dantorp, som ligger ett slag från ledning.

Jens Dantorp är med i tätstriden efter första dagens spel av Europatourfinalen i Dubai.

Jens Dantorp är med i tätstriden efter första dagens spel av Europatourfinalen i Dubai.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Golf2023-11-16 14:52

Det var lite stolpe ut för Sebastian Söderberg under den första rundan i Dubai. Som på det sjätte hålet, när hans utslag retligt rullade någon decimeter förbi hålet i stället för att sluta med en prydlig hole-in-one.

Där blev det ändå birdie, en av totalt fyra. Men rundan präglades av bogeys, sju till antalet, vilket gav 75 slag för dagen och en plats i den absoluta botten av resultatlistan.

Söderberg hade hoppats på en helt annan start. 33-åringen behöver en riktigt bra placering i tourfinalen för att bli en av tio som belönas med ett PGA-tourkort till nästa säsong, men har i stället åtta slag upp till täten.

Bättre går det för Alexander Björk, som redan före veckans tävling låg bra till i den konkurrensen. Björk gick runt på 70 slag, två under par, och är bara tre bakom tättrion Julien Guerrier, Matthieu Pavon och Nicolai Højgaard.

– Det är en bra position, jag får fila lite på det här så kan det bli bra, säger Björk till Viaplay.

Allra bäst av svenskarna är dock Jens Dantorp. En fin förstarunda med sex birdies och två bogeys gör att han bara är ett slag från ledningen inför fortsättningen.

– Jag hade en bra känsla redan från start, säger Dantorp till Viaplay.

– Jag vet vad jag kan göra när jag spelar bra. Och puttern var ganska het i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om