En golfrunda på Hawaii en tisdag i december

Spela en golfrunda på en bana på Hawaii trots att det är en kylig tisdagsförmiddag i december. Det låter motsägelsefullt, men med den senaste tekniken fullt möjligt. Sporten hakade på tre herrar på en runda i JMC Affärsutvecklings golfsimulator.

Rolf Karlsson briljerade med ett par riktigt fina slag.

Rolf Karlsson briljerade med ett par riktigt fina slag.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2022-12-23 16:00

Det är Rolf Karlsson, Anders Svahn och Lars Backheden som kommer med golfbagarna i högsta hugg. Trots att det är en tisdagsförmiddag i december med kyligt väder och is och snö på gatorna är de redo att pegga upp och svinga loss i tre timmar.

– Vi har bokat den här tiden en gång i veckan. Det är ett bra sätt att hålla igång svingen över vintern och ha trevligt tillsammans, säger Lars Backheden.

undefined
Lars Backheden tycker det är kul att kunna hålla igång svingen under vintern.

Gänget loggar in och slår ett par bollar var innan det är dags för spel. Det finns 250 banor att välja på och valet faller på Hualalai Resort på Hawaii den här gången.

– Vi brukar hinna spela 27 hål på tre timmar. Vi hoppar över möjligheten att putta och fokuserar istället på de längre slagen, säger Anders Svahn.

Efter att ha spelat ett par rundor känner de att känslan kommer mer och mer.

– Det är väldigt realistiskt. Man får ett kvitto på hur man slår. Det tycker jag, säger Svahn.

undefined
En fika efter nio hål är självklart även när man golfar i en simulator för Lars Backheden, Anders Svahn och Rolf Karlsson.

Vi följer spelet under de nio första hålen. Sedan är det dags för fikapaus.

– Givetvis måste man ta kaffe och något sött till efter nian. Det ska ju kännas som det är på riktigt, säger Rolf Karlsson som inlett dagen bäst.

På det första par 3-hålet stiger spännigen när Rolf Karlsson får se sin boll landa på green och rulla mot hålet. Den missar med några centimeters marginal och stannar en meter bakom hål.

– Det är ingen som har lyckats göra hole-in-one hos oss än, så det där var det närmaste någon har kommit vad jag vet, säger Johan Carlsson.

undefined
Johan Carlsson på JMC i samspråk med Anders Svahn.

Han driver JMC Affärsutveckling tillsammans med Jens och Madeleine Carlsson och har sedan en dryg månad utökat verksamheten med golfsimulatorn.

– Både jag och Jens är inbitna golfare och när vi flyttade till den här nya lokalen insåg vi att det fanns plats för en golfsimulator. Därför slog vi till och skaffade en. Vi har flera olika gäng inbokade som kommer och spelar under veckorna och det är kul att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Carlsson som själv är en av de flitigaste användarna.

– Jag har hunnit med en hel del rundor nu och det behövs för att man ska komma in i det och få upp känslan. Utslagen är ingen större skillnad mot vanlig golf. Däremot är det svårare att få känslan för avstånden i närspelet. Det ska bli kul att se om träningen givit resultat sedan när man ska spela på riktigt i vår.

Anders Svahn fokuserar på ett slag.
Anders Svahn fokuserar på ett slag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!