Stort intresse för golftävlingen: "Det är jättekul"

På söndag arrangeras Tobo GK:s första tävling för den här säsongen. Över 70 deltagare är anmälda till klassiska Sandströms Cup. "Det känns bra att vi på ett sätt kan återgå till det normala", säger pron Magnus Hultgren.

Magnus Hultgren ser fram emot tävlingen på Tobo i helgen.

Magnus Hultgren ser fram emot tävlingen på Tobo i helgen.

Foto: Arkivbild

Golf2021-06-03 20:00

De mer strikta pandemirestriktionerna har nu lättats. Det gör att Tobo GK kan arrangera tävlingar igen. På nationaldagen spelas singeltävlingen Sandströms Cup – och intresset är stort. 

– Ja, det är ganska bra. Vi har 74 stycken anmälda och anmälan går ut på fredag. Av erfarenhet så vet jag att det alltid brukar rassla till sista dagen, så vi kanske får upp mot 90 deltagare, säger Magnus Hultgren, som är pro på Tobo.

Han fortsätter:

– Jag tror inte att folk riktigt vaknat upp ur coronadvalan än, haha. Nej, men det är jättekul att vi får igång tävlingsverksamheten igen och det känns bra att vi på ett sätt kan återgå till det normala nu. 

Det blir på sätt och vis en nystart för Tobo, efter flera långa månader av totalt tävlingsstopp. 

– Vi har inte kunnat ha några ordinarie tävlingar, tyvärr. Tävlingsmomentet är viktigt och ska finnas med som en del av golfen. Sen är det upp till var och en om man vill tävla eller inte, säger Hultgren.

Hur har intresset för att spela golf på Tobo varit de senaste månaderna?

– Intresset är fortsatt gott. Vi fick en liten tillströmning förra året och det ser fortfarande lovande ut. Dock var det bättre tryck förra året, men det berodde nog på att fler jobbade hemifrån och att vissa var permitterade. Nu är det inte riktigt samma tryck på vardagarna som det var förra året. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!