Storebrokillen Rasmus Rosin vann skol-SM

Rasmus Rosin har tillsammans med sitt lag på Birgittaskolan i Linköping vunnit skol-SM i golf. Nu väntar avgörandet i Teen Tour om två veckor.

Foto: Torbjörn Allvin

Golf2019-09-18 17:11

Skolor från hela Sverige kom till Vesterby golfbana för att avgöra vilken skola som är bäst i Sverige. 

Vann gjorde Birgittaskolan med Storebrokillen Rasmus Rosin i laget. 

 – Vi låg nio slag efter de som ledde inför dag två. Vi snackade ihop oss i laget och sa till varandra att det här ska vi försöka vinna. Det är ju lite hemmabana för oss så vi kan banan och ska kunna komma ikapp. Det gjorde vi ju också. 

Till slut vann laget med tre hål. 

Var det väntat att ni skulle vinna?

 – Nej, det var det inte egentligen. Vi är ju där uppe och hugger, så vi visste att vi hade chansen. Samtidigt krävs det att vi spelar bra golf. 

Rasmus lämnade Storebro för att gå golfgymnasium i Linköping, och där trivs han riktigt bra. 

 – Ibland är det nästan så att jag inte vill åka hem igen. Det är bra miljö och omgivning. Man utvecklas mycket, berättar han. 

 – I år har jag haft en jättebra säsong. Förra året ändrade jag mycket teknik så då spelade jag inte så bra till en början, men nu har det lossnat. 

Om två veckor ska 18-åringen spela finalspel i Teen Tour, som han har varit med i hela året. Det är de 27 bäst rankade i touren som ställs mot varandra. 

 – Det blir min sista tävling. Det är inte jättebra startfält för många är trötta efter säsongen och känner att det får räcka, men det ska ändå bli kul att vara med. 

Hur tror du att det kommer gå?

 – Det beror lite på förutsättningarna, men jag känner mig i bra form. Jag åker dit för att vinna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!