Stark start i debuten av Rosin

Rasmus Rosin från Storebro spelar sin första tävling på Challangetouren. Han gick på par första rundan efter att bland annat ha noterats för sju birdies.

Rasmus Rosin gör debut på Challangetouren den här veckan.

Rasmus Rosin gör debut på Challangetouren den här veckan.

Foto: Privat

Golf2022-08-18 14:45

Sporten fick ett snack med Rosin dagen innan tävlingen. Den avgörs på Österåkers golfklubb utanför Stockholm och han fick chansen att debutera på den här nivån tack vare ett lyckat kvalspel i måndags.

– Jag gick tre under par i kvalet. Tack vare att jag sänkte en birdieputt på fyra meter på sista hålet så kvalade jag in direkt. Annars hade det blivit särspel.

Challangetouren är steget under Europatouren och ett stort steg mot att bli golfproffs på riktigt för 21-åringen från Storebro.

– Den touren jag spelar på vanligtvis runt om i Norden brukar ha en samlad prispott på 450 000 kronor. Här är det 2,5 miljoner på spel. Lyckas man väl har man chansen att bli inbjuden till fler tävlingar på den här nivån.

Torsdagens debutrunda blev lite av en berg- och dalbana för Rosin. Han noterade hela sju birdies, men hade även fem bogeys och en dubbelbogey. Det gav par totalt och placering runt 70 av drygt 150 startande. 

– Banan har många bunkrar och mycket vatten. Det är ganska lättspelat från tee, men blir svårare in mot greenerna som är små och väldigt ondulerade. Det passar ändå mig ganska bra eftersom jag haft spelet med järnklubborna samt chippar och puttar som min starkaste sida på senare tid. Man blir rikligt belönad för bra slag och hårt straffad om man missar.

Tävlingen fortsätter på fredagen där Rasmus Rosin sannolikt behöver hålla sig kvar runt par för att klara "cuten" och få spela vidare i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!