Sagström vann första ronden i Las Vegas

Den svenska golfstjärnan Madelene Sagström vann sin första match i veckans LPGA-turnering i Las Vegas. 29-åringen besegrade schweiziskan Albane Valenzuela med blott ett slag.

Madelene Sagström vann den första omgången i matchspelstävlingen i Las Vegas. Arkivbild.

Madelene Sagström vann den första omgången i matchspelstävlingen i Las Vegas. Arkivbild.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Golf2022-05-26 03:54

Veckans turnering på Shadow Creek-banan i Las Vegas i USA är den enda stora matchspelstävlingen på damernas LPGA-tour.

Madelene Sagström, rankad 29:a i världen, ställdes i den första omgången mot 24-åriga Albane Valenzuela från Schweiz, nummer 130 på världsrankningen.

Det blev en jämn match där de spelade lika på nio av de 18 hålen. Inför det sista hålet hade båda vunnit fyra hål vardera, samtliga med ett slags marginal och allt skulle avgöras på det allra sista slaget. Sagström fick in en birdie, medan Valenzuela gick på par – därmed tog svenskan hem hålet och vann matchen.

Nästa drabbning för Sagström blir mot 99-rankade Hsu Wei-Ling från Taiwan på torsdagsförmiddagen, lokal tid.

Tävlingen är upplagd i ett gruppspelsformat, där de 64 spelarna delas in i 16 grupper med fyra spelare i varje. Alla möter alla inom grupperna och endast gruppsegrarna går vidare till helgens slutspelsrunda.

Den andra svenskan som skulle ha deltagit, Anna Nordqvist, har blivit sjuk och tvingades på onsdagen lämna återbud.

"Jag testades negativt för covid, men eftersom jag kände av flera av symptomen tog jag det säkra före det osäkra och bestämde mig för att det rätta vore att dra sig ur," skriver 34-åringen och den trefaldige majorvinnaren på Instagram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om