Så gott som hela banan öppen för spel

Lagom till Valborg öppnade Tobo GK upp samtliga 18 hål, bortsett från en green, för spel. "Det var många som passade på att spela i helgen", säger Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson.

Tobo GK har nu öppnat hela banan för spel.

Tobo GK har nu öppnat hela banan för spel.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-05-05 08:00

För ett par veckor sedan öppnade nio av 18 hål för spel på Tobo GK. I fredags var det dags att öppna banan helt och hållet, även om greenen på hål 5 är stängd och spelas med provisorisk green.

– Vi hade tur med vädret i helgen också så det var många som passade på att ge sig ut. Det ser ganska bra ut med bokningar till kommande helg också, säger Kenneth Johansson som är ordförande för klubben och är spänd på hur banan ska utveckla sig i takt med att vädret blir allt bättre framåt sommaren.

– Vi har ändrat en hel del på banan inför säsongen och det är alltid spännande att se hur det blir när det börjar växa på allvar. Det behövs lite varmare väder för det, men samtidigt behövs det regn också då det börjar bli lite torrt på sina ställen.

Golfförbundet i Östergötland gick i förra veckan ut med en uppmaning om att bara spela med folk från det egna hushållet för att hålla smittspridningen nere. Det är inget man har anammat på Tobo.

– Vi har inte fått några sådana påbud utan följer de restriktioner som gäller i vår region. Vi har även hunnit genomföra ett par grupper med kurs för grönt kort som har hållits utomhus så att avståndet kan hållas.

Tävlingsspelet är än så länge pausat också med hänvisning till rådande restriktioner.

– Förhoppningen är att kunna komma igång med någon form av tävlingar så fort myndigheterna medger det, säger Kenneth Johansson.

Kenneth Johansson är ordförande för Tobo GK.
Kenneth Johansson är ordförande för Tobo GK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!