Fick chansen i stortävlingen efter vinterns succé

Den missade kvalgränsen sved litegrann. Men framför allt fick Rasmus Rosin med sig viktiga lärdomar från debuten på DP world tour förra veckan. "Det är inga mil bort spelmässigt", säger Storebrokillen.

Rasmus Rosin är tillbaka på hemmaplan efter äventyret i Tyskland förra veckan.

Rasmus Rosin är tillbaka på hemmaplan efter äventyret i Tyskland förra veckan.

Foto: Claes Nilsson

Golf2023-06-30 15:20

22-årige Rasmus Rosin, som representerar Landeryds GK, har en succéfylld vinter bakom sig med stora framgångar i simulatorgolf och det som kallas för Next golf tour. Tack vare totalvinsten fick han chansen att spela på DP World tour (före detta Europatouren) och BMW International open i München.

– Galet roligt. Ingenting var dåligt runt själva tävlingen, man får allt man önskar. Och banan...det fanns inte ett märke någonstans. De bästa greenerna jag spelat på i hela mitt liv, säger Rasmus Rosin.

Drog du några lärdomar?

– Att det inte skiljer så himla mycket. De missar också och slår dåliga slag, men närspelet är galet bra. Det är lite mer stressfri golf, många träffar fairways och greener och sänker en och annan putt. Plötsligt är de några slag under par.  

Det blev bara två varv i München. Chansen fanns att klara kvalgränsen, men en dubbelbogey på det 16:e hålet under andra varvet förstörde chanserna. 

– Lite trist såklart, men känslan efteråt var ändå att det inte är omöjligt för mig att vara på den här nivån. Jag har ett spel som gör att jag kan klara kvalgränsen, det är inga mil bort spelmässigt. Nu vet jag lite mer vad jag kämpar för, det svåraste är att ta sig dit, säger Rasmus Rosin.

Vinterns succé framför simulatorn, med dryga 500 000 kr i inspelade prispengar, har gjort att han ekonomiskt ligger bra till.

– Jätteskönt att inte behöva tänka så mycket på pengar, säger Rasmus Rosin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om