Rasmus fick fira SM-silver som debutant: "Vi är nöjda"

Det blev en bra golfdag för Storebrokillen Rasmus Rosin. Inte nog med att han ingick i Landeryds silverlag i SM, hans tidigare klubb Tobo GK klarade dessutom nytt kontrakt i ettan. "Det blev bra det här...".

Storebrokillen Rasmus Rosin, till vänster, var med i Landeryds silverlag i SM i golf.

Storebrokillen Rasmus Rosin, till vänster, var med i Landeryds silverlag i SM i golf.

Foto: Privat

Golf2021-07-17 18:05

Rosin blev överraskad när han blev uttagen i det svenska mästarlaget Landeryds GK inför Lag-SM. Hans mål inför seriespelet var att få chansen i någon eller några rundor. Det blev fler än så...

– Ja, jättekul. Jag spelade fyra rundor och det var inget jag hade räknat med. 

Och bra gick det också. Rasmus Rosin var säkerheten själv och noterades för 72–72–72–71 på rundorna han spelade. Två av dem var singlar, två i foursome. 

– Det var lite av min uppgift, att spela enkelt och stabilt. Jag får vara nöjd. 

Precis som laget. 

– Siktet var inställt på nytt guld, men Uppsala var bra och de hade dessutom hemmabana. De stack ifrån oss första dagen i bästboll. Sen spelade vi ganska jämnt på de andra fem rundorna. Vi kände att vi hade hugg, men det var svårt att hänga på dem. 

Under lördagens singelspel lyckades Linköpingslaget passera Haninge och blev tvåa. Med 1104 slag totalt, var de tolv bakom segrande Uppsala. 

Rasmus Rosin noterades för 71 sista dagen. 

– Jag hade lite kämpigt i början och låg tre plus första sex hålen. Sen fick jag en skön eagle på åttan och avslutade starkt. 

För Rosin väntar närmast första deltävlingen i JSM för klubblag, där Landeryd är regerande mästare. 

Utöver SM-silvret gladdes 20-åringen över Tobo och det säkrade kontraktet i ettan. 

– Jäkligt kul och starkt att klara av det. Jag hoppas att det gav mersmak och att de kan satsa ännu mer till nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!